Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

Hírös Vágta

Kecskeméten rendezték meg, immár második alkalommal a Nemzeti vágta előfutamát, a Hírös vágtát augusztus 23-án. Az esemény sok érdeklődőt vonzott a régi KTE pályára, ahol is egy nagyon színvonalas szervezői, és rendezői munkának lehettünk szemtanúi. A pálya előkészületei több mint, egy hétig tartottak, de úgy gondolom minden fáradtságos munka megérte.
A nap első megmérettetői között az Egyes-és kettesfogatok akadályhajtását láthattuk, melyben a résztvevő lovakat és lovasukat részletesebben is megismerhettük. A programterv között szerepelt a Rákóczi úton való felvonulás, melynek része alatt a város több pontja is megtelt kicsikkel és nagyokkal. Később 12:30-kor vette kezdetét a Kishuszár-és a Hírös Vágta előfutamai, majd a reggel elrajtolt Egyes-és kettesfogatok akadályhajtásának második fordulóját tekinthettük meg. A rendezvény 17:45-kor, a döntők megkezdésekor érte el a csúcspontját, ahol a közönség elárasztotta a nézőteret, a versenyzők pedig legjobb formájukat hozván teljesítettek a pályán. Ezek után megkezdődhetett az eredményhirdetés majd, hogy tovább fokozzák a látogatók hangulatát, 18:30-kor elindult az Agárverseny, később pedig a Bugaci Ménes a „Horse Trails” projekt keretében lovasbemutatót tartott.
A pálya közelében nemrégiben felújított Vasútparkban, zenés koncerttel zárult az esemény.

A Nemzeti vágtát 2014-ben is Budapesten rendezik meg a Hősök terén, ahol továbbra is izgulhatunk majd a magyar települések által bejutott lovaknak és lovasoknak. Az élőben is közvetített, hagyománnyá ért program, szeptember 20-22. között lesz látható.

Alföldi Régió Magazin
KÉPEK A MAGAZIN FACE BOOK OLDALÁN TALÁLHATÓAK!