Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Hírek Bács-Kiskun megyéből
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. augusztus 12. 8:24
Az elmúlt 24 óra eseményei.

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécske Rendőrőrs súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2014. augusztus 11-én őrizetbe vette K. Zoltán 34 éves tiszakécskei lakost. A férfi 2014. augusztus 7-én 22 órakor Tiszakécskén egy sörözőnél előzetes szóváltást követően bántalmazott egy 25 éves tiszakécskei férfit, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, majd augusztus 11-én 18 órakor Tiszakécskén egy lakóháznál előzetes szóváltást követően bántalmazta korábbi élettársát is, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Bácsbokod és Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított egy szerb, három felnőtt és tíz kiskorú koszovói állampolgár ellen, akiket 2014. augusztus 10-én Bácsbokod és Kunbaja belterületén igazoltatott a járőr. Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították őket a kirendeltségre. A szerb férfi ellen beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai részére.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított egy szerb és egy koszovói állampolgárral szemben, akiket 2014. augusztus 11-én 13 órakor Kisszállás külterületén igazoltattak a járőrök. Magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért előállították őket a kirendeltségre. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Osztálya egy évre kiutasította a szerb állampolgárt az ország területéről, melyet a közúti határátkelőhelyen hajtottak végre. A koszovói állampolgár idegenrendészeti őrizetbe került a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Őrzött Szállásán.