Kezdőlap Régió Police

Police

Hírek Bács-Kiskun megyéből
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. augusztus 15. 8:55
Az elmúlt 24 óra eseményei.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2014. augusztus 14-én 10 órakor orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban őrizetbe vette T. István 60 éves kecskeméti lakost. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy Kecskeméten, a Március 15. utcából 2014. június 24 és június 25. közötti időben eltulajdonított tehergépkocsi elrejtésében és szétszerelésében anyagi haszonszerzés céljából közreműködött úgy, hogy tudta, a gépjármű lopásból származik.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőre 2014. augusztus 14-én 13 órakor az M5-ös autópálya, Budapest felé vezető oldalán, a 82-es kilométerszelvénynél ellenőrzött egy gépjárművet és a benne utazó négy koszovói és egy szlovák állampolgárt. Kiderült, hogy a koszovói férfiak a zöldhatáron jogellenesen léptek az ország területére. Mivel magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket a kirendeltségre. A határsértők menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak. A szlovák sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya folytatja le az eljárást. A 36 éves férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették a rendőrök.