Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Ifjúsági Olimpia: Mozgi Milán

A kajak-kenu sportágból három versenyző utazott el a nanjingi ifjúsági olimpiára, versenyeiket augusztus 23-án és 24-én rendezik meg a kínai városban. Férfi kajakban a tokajiak tehetsége, Mozgi Milán veszi fel a küzdelmet a világ legjobb ifjúsági versenyzőivel.

Mozgi Milán már az eskütételen meghatódott. Már az egy életre szóló élményt adott számára, hogy tizenöt felnőtt olimpiai bajnokot láthatott egyszerre. A tokajiak kajakosa ott érezte meg először mit is vitt véghez, akkor fogta fel igazán, hogy ő is az olimpiai család tagjává vált, nagy feladat előtt áll, számít rá az ország, bíznak benne a szakemberek.

Éppen ezért igyekszik is mindent megtenni majd Nanjingban annak érdekében, hogy minél nagyobb sikerrel térhessen haza. A verseny előtti hetekben napi két kemény edzéssel hangolt, ő is gyakorolta a speciális pályát, amelyen a fordulók kulcsfontosságúak lehetnek majd.

„Még sosem utaztam repülőn, tehát már ez nagy izgalmat jelent számomra, a versennyel kapcsolatos nyomást pedig minden bizonnyal ott a helyszínen, a pályán érzem majd meg. Amilyen erős volt a hazai mezőny, annak függvényében szerintem már a kijutás is óriási dolognak számít, de természetesen mindent megteszek annak érdekében, hogy jól szerepeljek a versenyen – magyarázta a 16 esztendős Mozgi Milán, akinek Kammerer Zoltán a példaképe.

„Örülök, hogy Milánnak én vagyok a példaképe, remélem jó, hasznos tanácsokkal tudok szolgálni neki. Élete egyik nagy kalandja előtt áll, és a legtöbb amit tehet, hogy koncentrál, figyel, tapasztalatokat gyűjt, mert amiket most átél mind hasznosítani tudja majd későbbi pályafutása során. Érezze át, hogy az országot képviseli, és ha túljutott a versenyén, lazuljon le, mert ez a verseny nem csak a küzdelmekről szól, de arról is, hogy jól érezze magát az ember” – mondta Kammerer Zoltán.

További információ: www.kajakkenusport.hu