Kezdőlap Régió Búcsú Nagybányától, vereséggel

Búcsú Nagybányától, vereséggel

A tegnapi győzelem után a ma délelőtti mérkőzés tétje a torna második helye, az ezüstérem volt.

Mielőtt beszámolnánk a mérkőzésről érdemes néhány szóban beszámolni a körülményekről. Amiben a román röplabda hasonlít a magyarra az az érdeklődés, pontosabban az érdektelenség. Csapatunk délelőtti mérkőzése 33 (harminchárom) néző előtt zajlott. Amiben viszont előttünk járnak (nem is kevéssel), az a finanszírozás. A helyi csapat, amely a román bajnokság középmezőnyének tagja az önkormányzattól és a Román Röplabda Szövetségtől évi 450.000 (négyszázötvenezer) euró támogatást kap. Csak „kíváncsiságból” nézzük mit jelent ez forintban (mnb.hu/arfolyamok = 315,01): 141.754.500,- Ft. Nem kell „ecsetelni” a különbséget …és akkor még egyszer: ez önkormányzati + szövetségi támogatás!!!

… az érdeklődés ott sema „legnagyobb” a röplabda iránt

Sajnos csapatunk „búcsúmérkőzésén”, az Unirea Dej (Dés) ellen nem tudta megismételni az előző két mérkőzésen nyújtott teljesítményt. A srácok enerváltnak tűntek, úgy tűnt, mintha fejben elfáradtak volna. Küzdöttek, hajtottak, de mégsem jöttek a pontok. Az első szettet 25-17 arányban nyerte a Dés.

A második szettet jól kezdték a fiúk; 5-1-re, majd az első technikai szünetben 8-4-re vezettünk. A Dés 15-15-nél egalizált és a második technikai szünetben már vezettek. A végjáték kezdetén még szoros volt az eredmény, azonban a vége ismét a román csapaté; 25-20 a vége.

A harmadik játszma eleje újra a miénk, 4-1-re vezetünk. A technikai szünetre is mi vonulhattunk előnnyel (8-3), azonban a pihenő az ellenfélnek tett jót, felzárkóztak 2 pontra (8-6). A második egyperces szünetnél már a Dés vezetett 16-14 arányban. 19-16-os román vezetésnél edzőnk időkéréssel próbálta felrázni a csapatot, és zárkóztunk is; 19-18 oda, mire válaszként dési időkérés következett. A pihenőt követően egyenlítünk, azonban a végjáték sajnos ismét nem a miénk volt. A Dés 25-22 arányban nyerte a harmadik játszmát, és 3:0 arányban a mérkőzést.

Unirea Dej – Gorter Kecskemet 3-0 (17, 20, 22)
http://www.kecskemetiroplabda.hu/hu/hirek/175/bucsu_nagybanyatol_vereseggel