Kezdőlap Régió Erzsébet-program

Erzsébet-program

Szociálpolitika-üdültetés
PONTOSÍTÁS – Erzsébet-program – A belföldi turizmus 4,5 százalékát a program adja

Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) – Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 12.11 órakor kiadott, Erzsébet-program – A belföldi turizmus 4,5 százalékát a program adja című anyagunk és a 11.25-kor kiadott, azonos című rövidhírünk 3. bekezdésének 1. mondatában módosítottuk a gyermekekre vonatkozó adatot, mert a közlők pontosították az elmondottakat. A szöveg helyesen:
…180 ezer gyermek vett részt a szociális üdültetés valamilyen formájában.

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT – Erzsébet-program – A belföldi turizmus 4,5 százalékát a program adja
Kecskemét, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) – A belföldi turizmus 4,5 százalékát, ezen belül a balatoni üdültetés 13 százalékát az Erzsébet-program biztosította az elmúlt években – mondta Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke hétfőn Kecskeméten, a program elmúlt három évét értékelő sajtótájékoztatón.
Minden nyolcadik, kilencedik magyar állampolgár az Erzsébet-program keretében jutott el a Balatonhoz – érzékeltette a program nagyságrendjét a kuratórium elnöke.
Guller Zoltán tájékoztatása szerint a három év alatt 400 ezren jutottak Magyarországon üdülési, pihenési lehetőséghez, ezen belül 100 ezer nagycsaládos és 180 ezer gyermek vett részt a szociális üdültetés valamilyen formájában. Kiemelte, hogy a fogyatékossággal élők közül is több ezren pihenhettek az Erzsébet-program keretében.
A programban való részvétel önkéntes, mindenképpen pályázni kell ahhoz, hogy a jogosult el tudjon jutni egy szálláshelyre vagy fürdőbe, de a pályázatok elbírálása automatikusan történik – mondta, hozzátéve: amíg van pénz, addig mindenki nyerni fog.
Guller Zoltán szólt arról, hogy a pályázatokhoz önerőt kérnek, de figyelembe veszik a hátrányos helyzetűeket, akik szinte jelképes összeggel pályázhatnak. Példaként említette, hogy a hátrányos helyzetűek egy egyhetes balatoni nyaraláshoz ezer forint önerővel járulnak hozzá.
Emlékeztetett arra, hogy az Európai Nagycsaládosok Szövetsége néhány nappal ezelőtt elismerésben részesítette a magyar kormányt, mert megállapításuk szerint az a kontinensen a legtöbbet tette az elmúlt időszakban a nagycsaládosokért.
Rideg László (Fidesz-KDNP), a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke komoly eredményként értékelte, hogy 2013-ban és 2014-ben 8-8 ezer ember pihenhetett a megyéből az Erzsébet-program keretében.
Fontosnak nevezte, hogy a megyében található üdülők kihasználtsága jelentősen nőtt. Kiemelte a dunai Veránka-szigetén felújított szállót, ahol ideális körülmények várják az Erzsébet-program keretében érkező vendégeket.
Salacz László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő beszámolt arról, hogy Kecskeméten 2013-ban és 2014-ban kétezren jutottak kedvezményes üdülési, pihenési lehetőséghez az Erzsébet-program keretében, köztük csaknem ezer nagycsaládos és mintegy háromszáz nyugdíjas volt.
Kecskeméten 2013-ban 500 munkáltatótól 23 ezer munkavállaló részesült Erzsébet-utalványban, a megrendelt utalványok összértéke 2 milliárd forint volt – ismertette a megyeszékhelyre vonatkozó adatokat a képviselő, hozzátéve, hogy a megrendelt utalványok összértéke 400 millió forint növekedést mutat a 2012-es adathoz képest.

bám \ gkp

MTI 2014. szeptember 29., hétfő 12:45

DSC_0098kicsi DSC_0110kisi DSC_0124kicsi DSC_0129kicsi DSC_0148kidci DSC_0158kicsi SKMBT_C45214093008560kicsi