Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

Nagypál Sándor vezeti holnaptól a Nemzeti Fejlesztési Programirodát

Utolsó munkanapját töltötte ma a kecskeméti városházán Nagypál Sándor beruházásokért és városüzemeltetésért felelős alpolgármester, aki holnaptól a Nemzeti Fejlesztési Programirodát vezeti.
Az alpolgármester távozása kapcsán így fogalmazott: „ Megtisztelő volt számomra, amikor Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony felvetette, hogy az őszi önkormányzati választások után továbbra is számít rám alpolgármesterként. Ugyankkor az a lehetőség, hogy a Nemzeti Fejlesztési Programirodát vezethetem olyan rendkívüli feladat és továbblépés a karriemben, amit mindeképpen el kellett vállalnom. Az új megbízatásomban természetesen támogatom majd a kecskeméti törekvéseket, hiszen kecskeméti vagyok, és továbbra is itt élek majd a családommal.
„Büszék lehetünk arra, hogy a Nemzeti Fejlesztési Programiroda vezetőjét Kecskemét adja – mondta Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester. – A jó kapcsolatnak, a hosszú évek közös munkája során kialakult együttműködésnek köszönhetően számítunk Nagypál Sándor úr segítségére, hiszen Kecskemét az elkövetkező években hangsúlyos szerepet szán a környeztvédelmi beruházásoknak.”
A Nemzeti Fejlesztési Programirodáról: ez a szervezet foglalkozik egyebek között a legjelentősebb környezetvédelmi beruházásokkal, a kapcsolódó pályázatok előkészítésével. Néhány példa: „Országos közhiteles víziközmű kataszter elkészítése”, „ A forgalomképes közcélú állami tulajdonú, káros vizek elvezetését célzó vonalas vízi létesítmény kataszterének elkészítése”, „Felső-Tisza Vidék komplex vízhasznosítási beruházásának előkészítése” , „A Tisza magyarországi vízgyűjtőjéhez kapcsolódó mezőgazdasági vízhasznosítási és belvízvédelmi beruházások megvalósításának komplex felülvizsgálata”, „Élő víz, termő meder, a Balaton vizének ökológiai helyreállítása”.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata