Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Közös szolgálat a bajai tanyák védelmében
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. szeptember 8. 15:12
A Bajai Rendőrkapitányság helyi tanyavédelmi csoportjának rendőrei a Készenléti Rendőrség és Baja Város Közterület-felügyeletének munkatársaival hétfőn közös szolgálatot láttak el a külterületeken.

A Baja környéki tanyákon élő emberek személy- és vagyonbiztonsága, továbbá az itt elkövetett bűncselekmények megelőzése valamint visszaszorítása érdekében a Bajai Rendőrkapitányság Tanyavédelmi csoportjának tagjai a külterületeken élőkkel rendszeres kapcsolatot tartanak fent, és fokozott járőrszolgálatot teljesítenek. Munkájukat 2014. szeptember 8-án a Készenléti Rendőrség valamint a Közterület-felügylet munkatársai közös szolgálat során segítették. A fokozott rendőri jelenlét a város szinte valamennyi tanyakörzetére kiterjedt. A rendőrök ellenőrzés alá vonták a tanyavilágban közlekedő járműveket, beszélgettek az ott élőkkel, tájékozódtak észrevételeikről, problémáikról. A rendőri jelenlét fontos célja a bűncselekmények megelőzése mellett a lakosság szubjektív biztonságérzetének erősítése.

A vagyon elleni bűncselekmények megelőzésében sokat tehetnek azonban a külterületeken található ingatlanok tulajdonosai is. Gyakran előforduló probléma, hogy a bűnelkövetők lakatlan, hosszabb ideig őrizetlenül hagyott ingatlanokba hatolnak be, ahol az otthagyott értéktárgyakat eltulajdonítják. Felhívjuk azon ingatlan tulajdonosok figyelmét, akik a nyár végétől már ritkábban látogatják a külterületen lévő tanyát, hobbikertet vagy üdülőt, hogy ott értéktárgyat ne hagyjanak hosszabb időre őrizetlenül. A kerti kisgépeket, szerszámokat, szivattyúkat, termelőeszközöket, műszaki cikkeket lehetőség szerint vigyék haza, helyezzék biztonságba.

Az ilyen típusú bűncselekmények esetében rendkívül fontos a megelőző tevékenység!

Először a bejutást kell megakadályozni. Mindenekelőtt az ajtókat, ablakokat kell biztonsági ráccsal ellátni, itt természetesen a pinceablaktól a külső padlásajtóig, a szivattyú aknától a szerszám tárolóig mindegyiket védeni kell. A létrát sem szabad az udvaron hagyni, felkínálni a padlásajtó vagy az emeleti ablak betörésének lehetőségét! Az ajtókat biztonsági zárakkal lássák el. Egyre több üdülő- és külterület közelében működik vagyonvédelmi riasztórendszert üzemeltető vállalkozás. Mérjék fel ezeket a lehetőségeket is, és amennyiben mód van rá, az épületet szereltessék fel úgynevezett hangos- vagy néma riasztással üzemelő elektronikus védelmi berendezéssel. Ugyancsak ajánlatos rendszeresen látogatni a külterületi, ideiglenesen lakatlan házakat, hogy időről-időre meggyőződjenek azok sértetlenségéről.

Amennyiben mégis bűncselekmény sértettjeivé válnak, haladéktalanul értesítsék a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-356-os telefonszámon, vagy a 107-es, illetve a 112-es ingyenes segélyhívó számok egyikén.

christian louboutin online shop,ralph lauren outlet uk,louis vuitton sale uk,cheap michael kors,cheap wedding dresses uk