Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Hírek Bács-Kiskun megyéből
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. szeptember 9. 8:53
Az elmúlt 24 óra eseményei.

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel járó, valamint tizenkettő anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2014. szeptember 8-án lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette R. Géza 38 éves kecskeméti lakost. A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2014. június eleje és június 29-e közötti időben befeszítette az ablakát egy kecskeméti lakóháznak. A lakásból egy női kerékpárt, két gázpalackot, mosógépet, centrifugát, különböző fémedényeket, étkészletet, porcelánkészleteket, porcelán szobrokat, robbanómotoros fűnyírót, különböző kéziszerszámokat, barkácsgépeket és egyéb használati tárgyakat tulajdonított el.

A Bajai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya 2014. szeptember 8-án őrizetbe vette K. Dániel 20 éves bajai lakost. A férfit a szolgálatban levő körzeti megbízottak igazoltatták egy rémi lakóházban. Az intézkedés során megállapították, hogy a Baja Járás Bíróság elrendelte a férfi elfogását.

A Készenléti Rendőrség II. Bevetési Alosztályának járőrei 2014. szeptember 8-án 17 óra 5 perckor elfogták és előállították a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra, T. Zoltán 44 éves kiskunfélegyházi lakost. A férfi elfogását és őrizetbe vételét a Kecskeméti Törvényszék BV Csoportja rendelte el.

A Kelebia, Bácsbokod és Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség valamint Baja Rendőrkapitányság eljárást indított két pakisztáni, három szerb, tizenkettő felnőtt és hat kiskorú koszovói és két szír állampolgárral szemben, akiket 2014. szeptember 7-én és 8-án igazoltatott a járőr Baja és Katymár belterületén, Tompa és Csikéria külterületén. A külföldiek jogszerű Magyarországon való tartózkodásukat, hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállították őket a kirendeltségre. Öt koszovói állampolgárt őrizetbe vettek az egyenruhások. Tizenöt személy menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be. A külföldieket az a BM, Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, Dél-alföldi Regionális Igazgatóság Kiskunhalasi Ideiglenes Menekülteket Befogadó állomására szállították. Két szerb és egy koszovói állampolgár ellen beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Három szerb férfit a rendőrség kiutasított Magyarország területéről.