Kezdőlap Régió RENDŐRSÉGI HÍREK

RENDŐRSÉGI HÍREK

Hírek Bács-Kiskun megyéből
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy közúti közlekedési baleset személyi sérüléssel, hat anyagi kárral végződött.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2014. augusztus 31-én 5 órakor őrizetbe vette S. Béla 32 éves helyi lakost. A férfi a rendelkezésre álló adatok alapján Kiskunfélegyházán, az utcán bántalmazott egy 26 éves fiatalembert, aki ennek következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság vétség és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított K. Olivér 19 éves bajai lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2014. augusztus 30-án 18 óra 45 perckor az egyik kiskunfélegyházi presszó előtt bántalmazott egy 51 éves helyi lakost, aki a tettlegesség következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. Továbbá K. Olivér megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy körülbelül 10 perccel később, szintén a presszó előtt megütött egy másik férfit is. A nyomozók a férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyén 2014. augusztus 30-án 22 óra 40 perckor egy belépő tehervonat alvázán megbújva hat afgán állampolgárt találtak a rendőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. A férfiak menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, őket átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított egy albán és három koszovói állampolgárral szemben, akiket 2014. augusztus 31-én Tompa, illetve Csikéria külterületén igazoltattak a rendőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő három gyermeket a kirendeltség erre alkalmas helyiségében felügyelet mellett helyezték el. A határsértők menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, őket átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.