Kezdőlap Régió Látogatás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Látogatás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Látogatás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Kecskemét, 2014-10-28

 

 

Mai napon 9 órai kezdettel 25 vendég várakozott egy finom kávé mellett a Hotel Három Gúnár kiváló gasztroegységében arra, hogy a hírös Mercedes-Benz gyárat meglátogathassa. Az 54 szobával rendelkező 2010-ben felújított 4 csillagos Hotel Három Gúnár bejárata elől, pontban 9:30-kor indult a csapat.

Varga Ilona a Hotel Három Gúnár értékesítési vezetője kalauzolt bennünket és mesélte el a buszon utazás közben, hogy ez a második alkalom, amikor a hotelből indulnak gyárlátogatásra a vendégek. Megtudhattuk tőle, hogy a Kecskeméten megszálló vendégekben igény merül fel arra, hogy a hírös város több érdekessége mellett a ma már kihagyhatatlan kuriózumnak számító Mercedes gyárba mindenképpen el kell látogatni.

A hotel kiváló kiindulási és visszaérkezési pont akkor is, ha más alkalommal egy borest vagy egy hétvégi, a rendezvényházban elfogyasztott szabadszedés alkalmával vendégeskedik az ember náluk.

A 4 csillagos hotelban lehetőség nyílik különböző wellness szolgáltatások igénybe vételére. Az épületben továbbképzéseknek, tréningeknek is helyszínt tudnak biztosítani. A szálloda 54 kiemelkedően jól felszerelt szobákkal nyújt ideális pihenési lehetőséget üzleti utazóknak, kirándulóknak, egyéni és csoportosan érkező vendégek számára. Különböző családi és vállalati, akár karácsonyi rendezvények lebonyolításában is segítséget nyújtanak, a konferencia teremben 400 főig.

A négy tulajdonos közül három gasztronómiai szakember, így a kulináris élményekre külön odafigyel az intézmény.

 

A Mercedes gyárhoz érkezve Palatinusz Bea vezette végig a meghívottakat a gyárban. Mint ahogy tőle megtudtuk: az autógyártás 4 csarnokban folyik, bizonyos üzemekben négy műszakos rendben azaz hétvégén is. Betekintést nyertünk a présüzem, karosszéria üzem, valamint az összeszerelő üzem munkájába. (A fényező üzem látogatására nem volt lehetőség.) Két rövidfilm megtekintését követően, amely a kecskeméti gyár történetét mesélte el, megtudtuk, hogy ma 3500 munkatársa van a megyeszékhelyen működő vállalatnak. Az első CLA Made in Kecskemét autó legördülése a szalagokról nagy ünnepe volt a cég életébe. Ebből a márkából innen látják el a világpiacot. A Mercedes-Benz új B-osztályának 10.000. autója is legördült a szalagról. A német precizitást is megfogalmazó célkitűzéseket már az üzembe lépéskor érezheti a látogató: Mint a „Legjobbat vagy semmit.”, „előretekintünk, kíváncsiak vagyunk, követjük a céljainkat…, Made in Kecskemét.

A gyár elkötelezett és felelős a helyi itt dolgozó kollégákért, ezért a duális szakképzés keretében a jövőre is gondol.

A két óra gyárlátogatás tartalmasan telt és örök élményt hagyott minden résztvevőben.

 

A Hotel Három Gúnár szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a november 14-én pénteken 19 órától az étterem részlegében megrendezendő „Márton napi Grande borestre”, ahol a Bortársaság válogatott híres magyar pincészetek Szent Márton napi primőr boraiból kostolót tartanak. Az est zenei kísérője, Berkes Zsolt tánczenész.

HOTEL_3_GUNAR_00001 HOTEL_3_GUNAR_00003 HOTEL_3_GUNAR_00009 HOTEL_3_GUNAR_00011 HOTEL_3_GUNAR_00013