Kezdőlap Régió Lezárt akta: Elvitte, összetörte, hátrahagyta

Lezárt akta: Elvitte, összetörte, hátrahagyta

Lezárt akta: Elvitte, összetörte, hátrahagyta

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
Vádemelést javasol a rendőrség jármű önkényes elvétele ügyében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

 

A tulajdonos tett bejelentést 2014. június 14-én 8 órakor a rendőrségre arról, hogy a tiszaalpári otthona előtt, előző este leparkolt személygépkocsija eltűnt. A rendőrök másfél órán belül megtalálták a keresett autót Tiszaalpáron, a Könyves Kálmán téren, összetört állapotban. A nyomozók a helyi körzeti megbízottak segítségével 2014. július 1-jén 12 órakor beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Pétert. A 21 éves tiszaalpári férfi – aki sohasem rendelkezett vezetői engedéllyel – gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte tettét. Elmondta, hogy csak használatra vette birtokba a sértett engedélye nélkül a gépjárművet, amelyet egy csavarhúzó segítségével nyitott ki. A fiatalembert őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

 

A rendőrség a nyomozást 2014. október 20-án befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek.