Kezdőlap Régió Sikeres periódus a Kádár Környezetvédelmi Kft. mögött

Sikeres periódus a Kádár Környezetvédelmi Kft. mögött

Sikeres periódus a Kádár Környezetvédelmi Kft. mögött

 

Fontos szerep a társadalmi szerepvállalásban is

 

Az utóbbi négy esztendőben rengeteget fejlődött a Kádár Környezetvédelmi Kft., annak köszönhetően, hogy a tulajdonosok a piaci igényeknek maximálisan megfelelő, a környezetvédelmet, a megújuló energiaforrásokat teljes mértékben előtérbe helyező vállalkozást akartak létrehozni. A cég neve mára egyet jelent a minőséggel, megbízhatósággal, és az elkötelezett környezetvédelemmel.

A sikeresen működő vállalkozás élen jár a tevékenységi területén –a hazai hulladékgazdálkodók közül az egyetlen, aki működése révén kiérdemelte a legkimagaslóbb tanúsítást, az EMAS-hitelesítést. A cég ügyvezetője, Kádár László – akinemcsak a környezettudatosságra nevelésben mutat példát, hanem elkötelezett lokálpatriótaként a társadalmi szerepvállalásban is fontos szerepet tölt be –, értékelte az elmúlt négy esztendőt.

 

Küzdelmes, mozgalmas négy év – végig sikerekkel

                                                      

Négy évvel ezelőtt olyan szituációba kerültünk, amit még az ellenségének sem kíván az ember, s egy életre megtanultuk, megtapasztaltuk hogy a „barát” nem mindig barát, de szerencséresikerült úrrá lennünk a rendkívüli helyzeten.

Négy éve jelentős változás történt a vállalkozásunk életében, s ennek következtében a család nevével fémjelzett, új céget alapítottunk. Küzdelmes, mozgalmas perióduson vagyunk túl. Nagyobb telephelyre költöztünk, miután ráleltünk az ideális helyszínül szolgáló helvéciai 3 hektáros telephelyünkre.

Cégünk minden szükséges engedéllyel rendelkezik, s a legmagasabb szintű minőségirányítási, illetve környezetirányítási rendszer szerint működik. A hazai hulladékgazdálkodók közül egyedüliként érdemeltük ki a legkimagaslóbb tanúsítást, az EMAS-hitelesítést.

Árbevételünk stabil, eddig minden évben teljesítettük a kitűzött céljainkat, ennek következtében eredményes periódust zártunk. Az összes partnerünkkel kiváló kapcsolatot ápolunk, s minden évben bővült az ügyfeleink száma.  Bizalmon alapuló, több évre szóló hosszú távú partneri szerződésekkel rendelkezünk, ezért a szolgáltatásaink minőségére továbbra is igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni. Főleg kecskeméti cégekkel állunk kapcsolatban – akad köztük olyan, akivel már 17 éves az együttműködés. A legnagyobb sikernek pedig azt tartom, hogy évek óta stabil az állományunk – 22 ember számára nyújtunk biztos megélhetést –, mert a kollégáink szeretnek nálunk dolgozni.

 

Példamutató környezettudatosság

 

Már az irodaépületünk kialakításánál igyekeztünk környezettudatos módon eljárni, s ennek érdekében a legmodernebb megújuló energiaforrásokat alkalmaztuk. Alacsony energiaigényű házat építettünk, ahová három rétegű üveg, LED lámpák, teljes szellőzőrendszer lett beépítve, és a fűtésnél csak hulladék fát használunk. Sikerült a lehető legkisebbre csökkentenünk az energiafelhasználásunkat, amely nemcsak anyagi szempontból, de környezetünk védelme tekintetében szintén nagyon kedvező.

Mind a lakosság, mind a partnereink bevonásával igyekszünk a szelektív hulladékgyűjtést elősegíteni, és fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartást már gyerekkorban kialakítani, ezért az iskolai papírgyűjtéseket mindig versenykiírással támogatjuk.

 

Próbaüzem után

 

A tavalyi esztendőben üzembe állítottunk egy „kis erőművek kategóriájába”, sorolt húsz kilowattos szélturbinát, amely gyakorlatilag „nullára” fogja csökkenteni az áramfogyasztásunkat. Tudomásom szerint nincs még hasonló szélturbina a régióban.

Egy hosszabb periódust jelentő próbaüzem után, a szélturbina működése még nem zökkenőmentes, de mivel a kivitelező számára is ez az első üzembe állított turbina, így az összes „gyerekbetegség” kiütközött rajta. Jelenleg a „gyógyulási” folyamatnál tartunk, napokon belül újra foroghat a kerék, s remélhetőleg hamarosan azt a teljesítményt nyújtja majd, amit várunk tőle.

 

Kiemelkedő társadalmi szerepvállalás

 

Mindig kiemelten fontosnak tartottuk, hogy ne csak a céget gyarapítsuk, hanem vissza is adjunk valamit a megszerzett javakból. A társadalmi szerep -és felelősségvállalás jelenleg is lényeges szerepet tölt be az életünkben. Lokálpatriótának vallom magunkat, előszeretettel támogatjuk a Kecskeméthez kötődő kulturális, sport vagy a gyermekekkel kapcsolatos rendezvényeket.

Idén immár második alkalommal láttuk el Kecskemét egyik legnagyobb rendezvénye, a Hírös Hét fesztivál főszponzori teendőit.

A tavalyi esztendőben létrehozott, a gyermekek körében nagy sikert aratott főtéri jégpálya létrehozásában cégünk szintén fő támogatóként vett részt.

A megyében tevékenykedő, a saját szakterületükön kiválóan alkotó embereket elismerő Prima Primissima díj átadását szintén támogatjuk.

A gyermekek ünnepét, a Csiperó fesztivál megrendezését ugyancsak hosszú évek óta segítjük, de különböző oktatatási intézmények alapítványait szintén támogatjuk.

A szívemhez egyik legközelebb álló területét jelenti a sport, ezért évekig támogattuk a férfi kosárlabda csapatot, majd néhány éve a röplabdacsapat egyik tulajdonosaként segítettem a klubot.

 

A sikerek eléréséhez vezető filozófia

 

Az egyik vezérelvünk, hogyha elér valamit az ember – céges, illetve üzletpartneri téren egyaránt –, azt tartsa fenn, jó színvonalon. „Élni és élni hagyni” a mottónk, nem kell mindenáron arra törekedni, hogy újabb telephelyeket vásároljunk, reálisan látjuk hol a helyünk, nem szeretnénk nagy céggé válni. Számomra különösen fontos, hogy mindennap személyesen találkozhassak az összes kollégámmal. Kisebb cégként igyekszünk teljes mértékben helytállni, meglévő partnereinket maximálisan kiszolgálni.

 

Jövőbeli fejlesztési tervek

 

A jövőt illetően komoly elképzelésekkel rendelkezünk, s természetesen a környezetvédelem jegyében hajtanánk végre ezeket a fejlesztéseket. Amennyiben teljes mértékben beválik a szélturbina, akkor a következő esztendőben újabb turbina üzembe állítására pályázunk.

Régi álmunk válna valóra, ha pályázati forrás felhasználásával felépíthetnénk egy újabb csarnokot, aminek a tetejére napelemet helyeznénk.

 

(Arany)rögös út a röplabda sikerekig

A sport területén is teljesítettük a kitűzött célunkat, elértük, amit vállaltunk:több mint 25 év elteltével újra bajnok és Magyar Kupa győztes lett a Gorter-Kecskeméti Röplabda Club. Sok energiát és pénzt fektettünk a csapatba, de az ilyen felemelő, eufórikus pillanatokért érdemes áldozatot hozni. A tavalyi év végén kinevezett edző, Szasa Nedelkovics – aki teljesen új edzéseket, új mentalitást, új hozzáállást honosított meg – érkezése meghozta az eredményt. Nem a véletlen műve az elért siker, hiszen a csapat minden reggel és délután 3-3 órás edzésen vett részt. Boldogsággal tölt el, hogy sikerült a bajnoki cím mellett a kupagyőzelmet is begyűjteni, büszkék vagyunk a fiúkra.

sz_kadar_h