Kezdőlap Régió A PénzSztár verseny Dél-Alföldi régió középdöntőjének nyertese a Panzerkampfwagen!

A PénzSztár verseny Dél-Alföldi régió középdöntőjének nyertese a Panzerkampfwagen!

A PénzSztár verseny Dél-Alföldi régió középdöntőjének nyertese a Panzerkampfwagen!

DSCF5902_kicsi DSCF5662 DSCF5663 DSCF5664 DSCF5665

A tavalyi sikereknek köszönhetően idén is megrendezésre került a középiskolások pénzügyi, gazdasági vetélkedője a PénzSztár, melyre országosan és határon túl összesen 712 négyfős csapat nevezett be. A két internetes előselejtezőt követően a Fókusz Takarék és a NAV Dél-Alföldi Regionális Adó Főigazgatósága házigazdai közreműködésével megtartott megyei selejtezőben mérték össze tudásukat a jövő Pénzsztárjai. November 13-án hét helyszínen, összesen 28 csapat szállt versenybe a regionális középdöntőben. A Dél-Alföldi régió fő szervezője a tavalyihoz hasonlóan, a Fókusz Takarék volt a NAV társszervezésében. A verseny tisztaságáért felelős háromfős zsűri elnöke Magyar Könyvvizsgáló Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke Martonosi József, tagjai Sándor-Benke Anett a Fókusz Takarék marketing igazgatója és Benda Ferencné, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adóigazgatóságának igazgatója volt.

Az ország legjobb 7 Pénzsztár csapata közé a Panzerkampfwagen (Békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, Békéscsaba) jutott, második helyezett a BolyaiSokk (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Vajdaság, Zenta) csapata, harmadik a Money&Co (Tamási Áron Gimnázium, Erdély, Székelyudvarhely) és negyedik a Winners csapata (II. Rákóczi Ferenc Katolikus Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium, Kiskunhalas) lett.

A hét elődöntős csapat november 26-án Budapesten mérkőznek meg egymással, ahonnan a legjobb 4 csapat száll versenybe december 11-én a fődíjakért. Fejenként 100.000 forint TakarékPont bankkártyán és egy-egy okostelefon a döntőben a nyertes csapat minden tagjának.