Kezdőlap Régió Aszfaltozási munkálatok miatt torlódás várható Kecskeméten a 44-es sz. főúton 2014. november...

Aszfaltozási munkálatok miatt torlódás várható Kecskeméten a 44-es sz. főúton 2014. november 11. 15:39

Aszfaltozási munkálatok miatt torlódás várható Kecskeméten a 44-es sz. főúton 2014. november 11. 15:39

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban épül az 5. sz. és 44. sz. főutak között a Kecskemétet északról elkerülő út. A 44. sz. főút és a Békéscsabai út találkozásánál körforgalom biztosítja majd Magyarország egyik legforgalmasabb főútján az autósok gyors és biztonságos áthaladását. Ezen a helyszínen forgalomkorlátozás lép életbe 2014. november 13. és  várhatóan november 16. között.

A csomópontban aszfaltozási munkálatokat végeznek, ezért a főút időszakosan félpályában le lesz zárva. A kivitelezést végző Duna Aszfalt Kft. hétköznap reggel 8.30 órától, hétvégén reggel 8.00 órától délután 17.00 óráig fog dolgozni. Várhatóan jövő hét elejétől a 44-es sz. főúton közlekedők a szegélyek építése miatt kisebb korlátozások mellett, de már használhatják a körforgalmat. Kedvező időjárási körülmények esetén a körforgalom várhatóan november végére elkészül, ekkortól a centrum felé vezető ág is megnyílik mindkét irányból érkezők számára.

A 10,3 km hosszan új nyomvonalon épülő főpályán szakaszosan még folyik töltésépítés is, de már sok helyen elkészült a beton alapréteg és végzik az aszfalt burkolati rétegek terítését is. A hidaknál a gerendabeemelést elvégezték, megtörtént a pályalemez betonozása is. Folyamatban vannak a szigetelési munkálatok, a szigetelést védő réteg kialakítása, a hídszegélyek, valamint a híd-háttöltések végleges magasságra építése. A vadátjáró szerkezet betonozásához az állványozás is elkészült. A téli időjárási körülményektől függően a kivitelező a felüljáróknál folyamatos munkavégzést tervez. A kivitelezés ütemterv szerint halad, az északi elkerülőt várhatóan 2015 nyár végén a közlekedők már használhatják.

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végzi, nettó összege nettó 13,59 milliárd forint értékben, 85% uniós és 15% hazai forrás biztosításával.

Kérjük a lakosság megértését és türelmét a forgalomkorlátozás ideje alatt!