Kezdőlap Régió BUDAPEST BANK ZRT. HÍREK

BUDAPEST BANK ZRT. HÍREK

BUDAPEST BANK ZRT. HÍREK

Kecskemét, 2014-11-18

Budapest_bank_14_11_18_00001 Budapest_bank_14_11_18_00002 Budapest_bank_14_11_18_00003 Budapest_bank_14_11_18_00004

A BUDAPEST BANK ZRT. tartott ma partnertalálkozót Kecskeméten, a Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotelben

 

A mai napon, hozzávetőlegesen kilencven üzleti partner vett részt a BUDAPEST BANK ZRT. meghívására azon az üzleti találkozón, amelyen két előadó segített a jelenlévő- főképp KKV képviselőinek eligazodni a jelenlegi magyarországi gazdasági életben.

 

Délután három órakor vette kezdetét a rendezvény, és az első előadó, Takács Zoltán, aki 15 éves- a Budapest Banknál eltöltött- szakmai tapasztalattal mutatta be a makro-körképet, a jelenlegi kilátásokról, az infláció mértékéről, és arról, hogy hogyan hat ez a 2014/15-ös időszakban a gazdaságra.

A jelenlegi kamatkörnyezetben – elmondása szerint – jelenleg kicsit könnyebb gazdálkodni a vállalkozóknak.

A magyar bankrendszer helyzetét mutatta be 2000-től napjainkig: három időszaki periódusra bontva. Szó esett a céltartalék-képzés fontosságáról, a bankszektort érintő változásokról, főbb eredményt – módosító hatásokról. Az előadó elmondta, hogy a BUDAPEST BANK ZRT. a KKV szektorra is kiemelten koncentrál.

Hogy mi várható a banki piacon nehéz lenne megjósolni, ám a banki aktivitást, versenyképességet – elmondása szerint- minden szinten növelni kell. Majd a Növekedési Hitel Programról beszélt az előadó. Végül kiemelte: a Budapest Bank véleménye szerint aktív pénzintézet, és jó úton halad. Takács Zoltán előadása végén megköszönte a kecskeméti, Rákóczi úti fiók dolgozóinak, és Józsa Erika fiókvezetőnek a kitartó munkáját.

Budapest_bank_14_11_18_00005 Budapest_bank_14_11_18_00006 Budapest_bank_14_11_18_00007

A második előadó, Dr. Pogátsa Zoltán, (Nyugat-Magyarországi Egyetem) a Magyar gazdaság kilátásairól, helyzetéről, a növekedés lehetőségeiről beszélt. A növekedés a legfontosabb kulcsa szerinte a Magyar gazdasági életnek. Az adósság kérdéséről elmondta: nem megszorítással kell azt csökkenteni, hanem ki kell növekedni az adósságot, fenntarthatóvá kell tenni a növekedést, fel kell zárkózni. Stabilhoz közeli pályán áll véleménye szerint ma Magyarország. Jelentős megszorítások voltak az utóbbi időben jellemzőek, amelyet megérzett minden vállalkozás.

Az államadósságról is szó esett, a Forint leértékelődéséről, inflációról.

A következőkben még a tőke és munkaerő kapcsolatáról fejtette ki véleményét: elmondása szerint ez a két dolog határozza meg a vállalkozások életét.

A KKV szektornak külső segítségre, hitelre lehet szüksége a növekedéshez, amelyet, ha jól kezel, jól tudja ezen forrásokat felvenni, felszívni, úgy van esély a piacon versenyben maradni. Grafikonok segítségével a foglalkoztatási mutatókat is áttekinthettük, amelyek itthon alacsonynak mondhatóak az Európai adatokhoz képest. Bérek kérdéséről is szó esett, és ennek hatásairól a fizetőképes kereslet tükrében. Ma Magyarországon alacsony a termelékenység, miközben humán erőforrásaink, képességeink nem rosszabbak a körülöttünk lévő országokhoz képest.

Budapest_bank_14_11_18_00008 Budapest_bank_14_11_18_00009 Budapest_bank_14_11_18_00010

Az előadásokat követően szabadszedéses állófogadás következett, amely során, a vacsora elfogyasztása mellett lehetőség nyílt a bank szakembereivel kötetlenül beszélgetni a „kerek-asztaloknál”.