Kezdőlap Régió Helyi érték-helyi értékfeltárás képzés a Nemzeti Művelődési Intézetben

Helyi érték-helyi értékfeltárás képzés a Nemzeti Művelődési Intézetben

Helyi érték-helyi értékfeltárás képzés a Nemzeti Művelődési Intézetben
Kecskemet, 2014.11.05.

A Nemzeti Művelődési Intézet Helyi érték-helyi értékfeltárás címmel rendezett képzést a kulturális szférában dolgozó szakembereknek 2014. november 5-én Kecskeméten a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájában.
A képzést, mely a Kecskeméti Települési Értéktár programhoz kapcsolódva valósult meg, az értékfeltárás gyakorlata, technikái című előadásával Petőfi Sándor a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájának munkatársa nyitotta.
Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára, Értékfeltárás és értékőrzés az Aranyhomok Egyesületben címmel mutatta be az Egyesület 15 éves értékőrző és értékfeltáró tevékenységét.
Dr. Bankó Ágnes, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat aljegyzője a Bács-Kiskun Megyei Értéktárral kapcsolatos tapasztalatokról beszélt
A záró előadást Horváth Mariann, a HBF Hungarikum ügyvezetője tartotta a Helyi értékek és azok gazdasági érvényesülésének lehetőségei címmel.
A képzésen megjelent mintegy negyven ember képet kaphatott az értékfeltárás technikáiról, a jelenleg, a Kecskeméti Települési Értéktár összeállításában végzett munkáról, arról, hogy hogyan is folyik mindez megyei szinten és egy vállalkozás vagy egy egyesület keretein belül, valamint, hogy mit is tehetnek ők, a saját intézményüknél végzett munkájuk során vagy magánemberként a kecskeméti helyi értékek feltárása, megismertetése, megőrzése érdekében.

DSC00194_kicsi