Kezdőlap Régió Kecskeméti sikerek a legkisebbek uszonyosúszó országos bajnokságán

Kecskeméti sikerek a legkisebbek uszonyosúszó országos bajnokságán

Kecskeméti sikerek a legkisebbek uszonyosúszó országos bajnokságán

 kocsis-marcell szili-agnes szili-nora kovecs-david kovecs-roland

2014. november 15-16-án rendezték a Kecskeméti Fürdőben a Cápa, Gyermek és Serdülő Országos Bajnokságot. A Bácsvíz-KVSC úszó és uszonyosúszó szakosztálya is képviseltette magát a versenyen, melyen összesen 6 arany-, 10 ezüst- és 12 bronzérmet nyertek a hazaiak.

 

A versenyen összesen több, mint 240 sportoló szállt vízbe az ország számos pontjáról. Igen színvonalas országos bajnokságra került sor idén, hiszen 10 országos csúcs dőlt meg, és nagyon jó időeredmények születtek.

 

A kecskeméti csapatból kiemelkedett Kocsis Marcell, aki három bajnoki címet gyűjtött, és még a negyedik is meg lehetett volna neki, ha nem zárják ki szabálytalan rajt miatt az 50 méteres uszonyos gyorsúszásból. 1-1 aranyérmet nyert Pap Kata, Szili Nóra és a gyermek fiú gyors váltóval Garajszki Máté, Demjén, Bátor, Gyöngyi Dominik és Lajter Szabolcs.

 

Az aranyérmek mellett számos dobogós helyezést is szereztek a kecskemétiek:

– Garajszki Máté váltó aranyérmén kívül még 3 db ezüst- és 1 db bronzérmet nyert

– Gyöngyi Dominik váltó aranyérmén kívül még 1 db bronzérmet nyert

– Kocsis Marcell 3 db aranyérmén kívül még 2 db ezüstérmet nyert

– Kövecs Dávid 4 db ezüstérmet nyert

– Kövecs Roland 6 db bronzérmet nyert

– Lajter Szabolcs váltó aranyérmén kívül még 1 db bronzérmet nyert

– Szili Ágnes 1 bronzérmet nyert nyert

– Szili Nóra aranyérmén kívül még 1-1 ezüst- és bronzérmet nyert

– a gyermek fiú váltó egy darab bronzérmet Garajszki Máté, Gyöngyi Dominik, Lajter Szabolcs, Ölvödi Soma összeállításban

 

További pontszerző helyezések (1-8. között):

– Bogdán Luca

– Demjén Bátor

– Fekete Miklós

– Kolonics Milán

– Klucsik Eszter

– Márhoffer Soma

– Ölvödi Soma

– Vaczuli Kornél

– Wórum Soma

 

– Sok jó helyezést sikerült elérni a gyerekeknek a hétvégén, és szinte mindenki javítani tudott az eddigi legjobb idején, aminek nagyon örülök. Teljesítményével kiemelkedett Kocsis Marcell, aki a serdülő fiúknál 3 aranyérmet nyert nagyon szép versenyzéssel. A Kövecs testvérek közül a cápa korosztályban versenyző Dávid 4 ezüstérmet, bátyja Roland a serdülőknél pedig 6 bronzérmet nyert. Sajnáltam, hogy nekik most nem jött össze az arany, de ha ezen túl tudnak lendülni, akkor nyerhetnek még bajnoki címet az idei rövidpályás OB-n. Az idősebbek is vízbe szálltak a hétvégén, akik nagyon biztató időket úsztak, Balogh Máté például mindössze 1 másodperccel maradt el élete legjobb idejétől, amivel idén nyáron világbajnoki bronzérmet nyert – értékelt Székely Lilla, az uszonyosúszó szakosztály edzője.

 

A következő uszonyos versenyre december 13-14-én kerül sor szintén Kecskeméten, ami egyben az év utolsó versenye is lesz.

 

Felkészítő edzők: Lipták Éva, Bálint Zoltán, Törös Károly, Székely Lilla, Juhos Gergely