Kezdőlap Régió Kecskeméti versmondó az országos jubileumi műsorban

Kecskeméti versmondó az országos jubileumi műsorban

ÉLETET AZ ÉVEKNEK

Kecskeméti versmondó az országos jubileumi műsorban

 

Kecskeméti nyugdíjas versmondó kecskeméti költők verseivel képviselte, illetve képviseli a megye és Kecskemét város nyugdíjas klubjait a megemlékező és egyben minősítésre jogosító művészeti fesztiválon.

A Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége a szervezet 25 éves fennállása tiszteletére egy háromfordulós országos (Nyugdíjas Amatőr Művészeti; csoportok, szólista énekes és versmondók) művészeti vetélkedőt hirdetett meg fesztivál jelleggel.

K Szabó Benedek kecskeméti versmondó a Kecskeméti Hírös Város Nyugdíjas Klub tagja immár másodízben vett részt kiemelkedő sikerrel a fesztiválon. Ezúttal a II. fordulóban, Egerben a Flóra Hotel dísztermében adta elő drámai sikerrel Kovács I. József Pilinszky-díjas költő ’56-os versét a forradalom (november 5-6.) vérbefojtására emlékezve, „Folyt a vér a barikádokon” címmel.

A fesztivál és vetélkedő III. fordulójára és egyben a döntőre november 13-án, csütörtökön 10 órától kerül sor a budapesti XIII. kerület (Angyalföld) Rozsnyai út 3. szám alatti LÁNG MŰVELŐDÉSI HÁZBAN.

A döntőben K Szabó Benedek a 90 éves Antalfy István Pilinszky-díjas kecskeméti költő „TRIANON” c. versét adja elő az I. világháborúról szóló megemlékezések zárásaként. A sikeres fellépések és a döntőben elért eredmény már jogot biztosít a versmondónak az Országos Koszorús Versmondó-i minősítés valamelyikének elnyerésére (bronz-, ezüst-, aranykoszorú)

Ezúttal gratulálunk K Szabó Benedek eddig elért eredményeihez, sikeres minősítést várva az elkövetkezendő döntőben és további szerepléseihez sok sikert kíván a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre.

 

Weninger Endréné, a Toll és Ecset Alapítvány kuratóriumi elnöke

???????????????????????????????????????????????