Kezdőlap Régió Nagy csatára késztettük rutinos ellenfelünket

Nagy csatára késztettük rutinos ellenfelünket

Nagy csatára késztettük rutinos ellenfelünket
Kecskemét, 2014.11.05.

„Aki nem jött el, lemaradt…” – szokták mondani és ez most nagyon igaz. Akik e helyszínen szurkoltak csapatunknak egy magyarországi, de talán európai szinten is nagyon jó, kiélezett mérkőzést láthattak.

Mindkét csapatban volt egy, egy hiányzó. A Dinamo vízumproblémák miatt nem hozhatta magával kubai légiósát, csapatunkból pedig Dorcsák Lajos hiányzott vállsérülése miatt.
A kezdő nyitás csapatunké volt, és a fiúk erőszakosan, helyenként látványos játékkal rukkoltak elő. Sorozatos pontváltások jellemezték a mérkőzés elejét, a vendégek mindössze egy pontos előnnyel mehettek a második technikai szünetre (15:16). A szünet nem tett jót csapatunknak, megléptek a románok, aminek eredményeképpen vezetőedzőnk rövid időn belül (16:19 és 16:21) mindkét idejét kikérte. Sikeres nyitásoknak, jó fogadásoknak köszönhetően zárkózott a csapat, aminek hatására gyors egymás utáni két (18:21 és 21:23) román időkérés következett. Már az első szettben bátran küldte pályára Szasa Nedeljkovics a fiatalokat is, azonban a szett végén, rutinjuknak is köszönhetően a Dinamó röplabdázói örülhettek (22:25).

Amilyen rosszul kezdődött számukra a második játszma, olyan rosszul is folytatódott. Rossz nyitások, rossz ütések, nem megfelelő sáncmunka – egyszóval semmi sem sikerült. Hat pontos vendégelőnynél (5:11) hazai időkérés következett a szokásos Szasa féle „tanári mentalitással”. Hol egyik, hol másik fiúhoz bújt egész közel és úgy szuggerálta őket, adta számukra a tanácsokat, ami hatott, hiszen 12-nél utolértük ellenfelünket. Itt azonban jött az újabb megtorpanás, a második technikai szünetben már négy pont volt a különbség az ellenfél javára, ami a szett végéig csak tovább nőtt (16:25).
A harmadik szett szerencsére nem a másodikra, hanem sokkal inkább az elsőre hasonlított. Az első technikai szünetben a bukaresti csapatnál volt az előny (7:8), amit sikerült megfordítani a második szünetre (16:15). Farkas Péter nagyszerűen, Dávid Csanád pedig szinte „önkívületi állapotban” játszott és termelték a pontokat. Csapatunk hárompontos előnyénél (18:15) időkéréssel próbálta megtörni játékunkat az ellenfél edzője, kevés sikerrel. A fiúk bírták a végjátékot és hozták a szett győzelmet, a szépítést (25:21).

A lendület megmaradt a negyedik szett elejére is, az első technikai szünetre hárompontos (8:5) vezetéssel vonulhatott csapatunk. Az előny tartott a második időkérésnél is (16:15), még ha csökkent is. A románok nem adták fel és a végjáték (gondoltuk akkor sokan) kezdetén, 20:21-es állásnál átvették a vezetést, majd 23:24-es állásnál mérkőzéslabdájuk volt. Volt, mivel a hazai fiúk nem úgy gondolták, hogy így fejeződjön be a mérkőzés. Hárították az első meccslabdát, majd ezután következett csak az idegölő végjáték. Ekkor a csarnokban tartózkodó szurkolók – soraikban Poór Csabával, az MRSZ elnökével – felállva buzdították a csapatot, amely CSAPAT meghálálta a szurkolók bizalmát és 39 percnyi játék után, megnyerték a játszmát (34:32).

Következett az ötödik, mindent eldöntő szett. Az idegek csatáját a rutin nyerte, a fiatalos, de fáradni látszó hév ellen. A térfélcserénél két pont (6:8) volt a Dinamo előnye, amely a szett végéig tovább gyarapodott. A szettet 9:15, a mérkőzést pedig 3:2 arányban nyerte a Dinamo Bukarest.

A kecskeméti fiúkat csak dicséret illeti. Amit korábban az edző és a csapatkapitány nyilatkozott, messzemenően betartották, nagyszerű játékot, nagyszerű mérkőzést produkáltak, meghálálták a Szurkolók bizalmát!

Szasa Nedeljkovic: Az első két játszmában nem a játékunkkal veszítettünk, hanem túlságosan is „respektáltuk” az ellenfelünket. Látszik, hogy ők tapasztaltabbak, fizikumban erősebbek és emiatt megijedtünk. Viszont a játékosaim hittek magukban és minden elismerésem az övék, hogy 2:0-ról fordítani tudtak. Mentálisan bírtuk jobban a játékot, de sajnos az ötödik szettre elfáradtunk. Gratulálok még egyszer a csapatnak, boldog vagyok, hogy így szerepeltek.

Daniel Radulescu: Kiegyensúlyozott mérkőzést láthattunk. Az első két szettet viszonylag könnyedén hoztuk, majd összeesett a csapatom. Gratulálok a házigazdának, nagyon jól játszottak. A csapatommal viszont nem vagyok megelégedve, hisz ennek a csapatnak könnyedén kellett volna nyernie. De bízom abban, hogy hazai pályán könnyebb lesz a visszavágó.

Gorter Kecskemét RC–Dinamo Bucuresti 2:3 (-22, -16, 21, 34, -9)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 500 néző

Vezette: J.Gall (CZE) és N.Kozics (BIH)
(Forrás: kecskemetitv.hu)

DSC_0048_kicsi DSC_0107_kicsi DSC_0240_kicsi