Kezdőlap Régió Sima, kötelező győzelem

Sima, kötelező győzelem

Sima, kötelező győzelem

Sima, kötelező győzelem

Pécsen vendégszerepelt csapatunk és győzelemmel hangoltak a bukaresti túrára.

Bekezdtünk, az első négy pont zsinórban a miénk volt, amikor először szerzett pontot a házigazda. Egy Banai ütés után vonulhattunk jelentős előnnyel az első technikai szünetre (1:8). Ott folytatták a fiúk, ahol a pihenő előtt abbahagyták, amire jött is a válasz: pécsi időkérés (1:11). Az időkérés után előbb két pont pécsi oldalon, majd öt csapatunknál, így a második technikai szünetre 13 pontos KRC vezetéssel vonulhattak a csapatok (3:16). A technikai idő után is csapatunk dominált, 5:22-es vezetésnél vezetőedzőnk időt kért, rövid szusszanásnyi szünet. A szettet Dávid Csanád zárta egy ász nyitással (6:25).

 

A második játszmát a hazaiak kezdték és egy rossz nyitásfogadás után a mérkőzés során először vezettek. Csapatunk 3:4-nél veszi át a vezetést a második felvonás elején, azonban az első technikai szünetben a hazaiak vezettek három ponttal (8:5). A hazaiak belelendültek, hiszen már a játszma elején annyi pontot szereztek, mint az első szettben összesen. A második technikai időre négypontos előnnyel vonulhatott a hazai csapat (16:12). Csapatunk két pontot szerzett, amire érkezett is rögtön a hazai időkérés (16:14). Szasa próbálta a végjátékra felrázni a fiúkat egy időkéréssel (19:16). Hatásosnak bizonyult a „fejmosás”, előbb 19-19-nél egalizáltunk, majd a vezetést is átvettük (19:21). A pécsi csapat vezetőedzője időkéréssel próbálkozott – kevés sikerrel. Csapatunk négy pontjára kettővel válaszoltak a hazaiak, így a második szett – ha nehezen is – is miénk (21:25).

 

A harmadik játszma eleje ismét a miénk volt, a hazaiak négy pontunk után szerezték első pontjukat. Az első technikai szünetig nem is szereztek több pontot a pécsiek, így csapatunk jelentős előnnyel vonulhatott pihenőre (1:8). Nem sokat változott a játék képe, a hazai csapat vezetőedzője tízpontos hátránynál (2:12) időkéréssel próbálta csapatát kimozdítani a gödörből. A második technikai szünetben tetemes volt csapatunk előnye (2:16). Nagyon felszívták magukat a fiúk, nem sok esélyt adtak és még kevesebb pontot engedélyeztek a hazaiaknak és meggyőző fölénnyel nyerték a harmadik játszmát (4:25) és ezzel a mérkőzést a kecskeméti fiúk.

 

Kár volt a második játszma megingásáért, azonban ezzel együtt is elmondható, hogy a fiúk simán hozták a kötelezőt, győzelemmel hangoltak a Dinamo ellenei, bukaresti visszavágóra.

 

vanNET PTE-PEAC – GORTER KRC 0:3 (-6, -21, -4)

2014. 11.15. Pécs – 100 néző

Vezette: Kiss Z. és Szabó Zs.