Kezdőlap Régió Újabb szakosztállyal bővült a Kecskeméti Sportiskola.

Újabb szakosztállyal bővült a Kecskeméti Sportiskola.

Újabb szakosztállyal bővült a Kecskeméti Sportiskola.

2014. nyarán keresték meg a Hírös Sport Nonprofit Kft-t a kecskeméti kajak-kenusok, hogy  a vizes sportágban Kecskeméten megoldást találjanak további sportolásukra.

Mind a Hírös Sport Nonprofit Kft, mind Kecskemét városa, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is a kezdeményezés mellé állt, így 2014. októberétől megalakult a Kecskeméti Sportiskola szervezeti keretein belül a kajak – kenu szakosztály.

A Benkó Zoltán Szabadidő Központ ad helyet az új sportágnak, de ahhoz, hogy igazi munka indulhasson, szüksége van egy csónakházra a kajak – kenusoknak, melynek építését a Hírös Sport Nonprofit Kft. finanszírozza, de a szülők társadalmi munkával is segítenek a munkában. Jelenleg az épület alapjai, és támoszlopai már állnak. Amit a tél enged, azt még az idén befejezik, a végső munkálatok tavaszra maradnak, amikor is a gyerekek birtokba vehetik az újabb sportlétesítményt. Az építményben több mint 20 kajak és/vagy kenu számára alkalmas tároló, egy öltöző és egy nyitott kis „ücsörgő” kap helyet.

kajak-kenu_uj_szakoszt_00001 kajak-kenu_uj_szakoszt_00002 kajak-kenu_uj_szakoszt_00003

A szakosztályban jelenleg megközelítőleg 60 gyerek sportol.

A kajak – kenu sportág várhatóan nagyon szép jövő előtt áll Kecskeméten, a nagyszerű vízfelület remek sportolási színhely lesz a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Azzal, hogy a létesítmény és a sportág szakmai irányítása is egy kézbe került, sikeresebb és békésebb vizekre evezhetnek az egyik legsikeresebb olimpiai sportágunk kecskeméti képviselői.