Kezdőlap Régió Véget ért a Kiskőrösi evangélikus Középiskola energetikai korszerűsítése

Véget ért a Kiskőrösi evangélikus Középiskola energetikai korszerűsítése

 

2014/11/04

Sajtóközlemény

Véget ért a Kiskőrösi evangélikus Középiskola energetikai korszerűsítése

 

Határidőre elkészültek a munkálatok a „Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola és sportcsarnok energetikai korszerűsítése” című projekt keretében. A műszaki átadás-átvétel a napokban sikeresen lezajlott. A beruházásra az intézmény mintegy 204,7 millió forint uniós támogatást nyert, a projekt összköltsége: 240.82 millió forint volt.

 

A fejlesztésnek köszönhetően növekszik az energiahatékonyság és jelentősen csökkennek az üzemeltetési költségek.

A beruházással érintett épületegyüttes annak idején több ütemben épült. A főépület utcai nyílászáróinak cseréje a közelmúltban megtörtént, a most befejeződő projekt során a belső oldali, még eredeti nyílászárók helyett korszerű műanyag ablakokat helyeztek el. A főépület padlástere kőzetgyapot hószigetelést kapott.

A bővített épületrészeknél a lapostetőt szintén kőzetgyapottal szigetelték. Megtörtént az épületek homlokzati részeinek hőszigetelése nemes vakolattal, minősített rendszer szerint. A korábbi fa keretszerkezetű nyílászárókat korszerű műanyag ablakokra cserélték. A kazánházi nyílászárók helyére hőhídmentes alumínium nyílászárók kerültek. Szintén megvalósult a sportcsarnok nyílászáróinak cseréje és új hőszigetelése.

A fűtési rendszer korszerűsítése során 3 darab kondenzációs kazánt helyeztek el, a kazánházban pedig a meglévő fűtési köröket meghagyva új osztó-gyűjtőt építettek ki frekvenciaváltós szivattyúkkal.

A kivitelezést a kiskunhalasi székhelyű Merkbau Kft végezte, a projektmenedzsment feladatokat a Bács-Tender Kft. látta el. .

 

 

A projektről bővebb információt a www.kevi.hu oldalon olvashatnak.

DSC_1007 DSC_1008 DSC_1009