Kezdőlap Régió Élményt és mosolyt adunk a gyerekeknek!

Élményt és mosolyt adunk a gyerekeknek!

Élményt és mosolyt adunk a gyerekeknek!

14_12_08_00002 14_12_08_00011 14_12_08_00009 14_12_08_00004
A Four Points by Sheratonban jártak az SOS Gyermekfalu lakói
Kecskemét, 2014. december 8. – Mikulás alkalmával immár hagyományteremtő módon a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont látta vendégül a kecskeméti SOS gyermekfalu lakóit. A szervezők célja, hogy az ünnepek közeledtével különleges programokkal élményeket és mosolyt adjanak a gyerekeknek A Mikulás napi fogadás során a kicsik különféle kézműves foglalkozásokon, illetve egy gyerek színdarabon vehettek részt. A rendezvény házigazdája Barabás Évi, az SOS Gyermekfalvak jótékonysági nagykövete volt.
December 6-án a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban idén is vendégül látták az SOS Gyermekfalvak lakóit. A gyerekek számára rendezett Mikulás napi fogadás előtti sajtótájékoztató keretében a résztvevők ismertették az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának nyújtható különböző támogatási formákat, valamint az adakozás fontosságát.
„A teljesség igénye az, ami végül kimozdítja az embert önmaga bűvköréből. Támogatóink szemében mindig ugyanazt a csillogást látjuk, a felismerés, hogy tud másokon segíteni, esélyt ad. Esélyt például a gyermekeknek a jobb élet reményére. Valaki szakmai tudással, türelemmel, öleléssel, míg mások élményekkel és a legtöbb igényt megalapozó anyagi segítséggel.” – mondta Uhljár Gábor nevelőszülői tanácsadó.
Polgár Tibor, a Four Points by Sheraton Kecskemét igazgatója kiemelte: „Élmény és mosoly, úgy véljük, ezzel tudunk a legtöbbet segíteni, ha ezt adjuk a gyerekeknek. Reméljük, ezzel is hozzá tudunk járulni az ünnepek jobbá tételéhez. Számunkra mindig fontos lesz a gyerekek támogatása, segítése, hiszen ők a jövő generációja.”
A rendezvény házigazdája az SOS Gyermekfalvak Nagykövete, Barabás Éva volt. A gyerekeknek felejthetetlen élményt adott a fényfestés program, ami a Light Scribbleres támogatásával valósult meg, valamint lufit hajtogattak, arcot festettek a Christal Agendy közreműködésével. Csombor Teréz, a kecskeméti Katona József Színház színésznője a Bors néni nagysikerű gyerek színdarabból énekelt a kicsiknek. A Mikulás puttonyát a kecskeméti METRO áruház töltötte meg csomagokkal.
„Örülök, hogy ismét megismerhettem egy erős, tenni tudó és akaró közösséget. Jó tudni, hogy a Four Points by Sheraton Kecskemét csapata is része lett a nagy védőhálónak, ahonnan nem veszhet el egyetlen gyerek sem. Mi, szerencsések, tudjuk milyen élmény érezni, hogy fontosak vagyunk valakinek, hogy szükség van ránk, hogy szeretnek minket. Azt hiszem ezzel az akcióval a vérszerinti szüleiket elveszített gyerekek ebből az élményből is kapnak valamit. Az SOS nevelőanyukák, az őket segítő szakemberek az összetört gyerekkort, a megtaposott biztonságot, önbizalmat, szeretetet ragasztják össze. Remélem, hogy a figyelem Mikulás után is megmarad, a résztvevők időről időre követik, tovább segítik az SOS Gyermekfalvak életét működését.” – mondta Barabás Évi, az SOS Gyermekfalvak jótékonysági Nagykövete.
Csupán néhány kattintással Ön is segíthet az SOS gyerekeknek a www.sos.hu/hogyan-segithet-on/adomanyozzon/online-adomanyozas weboldalon.

Az SOS Gyermekfalvakról
Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa olyan civil szervezet, melynek célja az otthonukat vesztett gyermekek nevelése, a veszélyeztetett helyzetű gyerekek és családjaik támogatása, érdekeik képviselete. Segítségükkel a gyerekek családi házakban nőnek fel, ahol a vérszerinti testvérek együtt maradhatnak. A klasszikus modell szerint az SOS Gyermekfalvak 12-15 családi házból állnak, ahol SOS anyák – hivatásos nevelőszülők – nevelik a gyerekeket, és a gyermekfalvak közösségét egy faluvezető irányítja. Az utóbbi évtizedben ugyanakkor az SOS Gyermekfalvak szakmai programja jelentősen megváltozott, előtérbe került a gyermekek átmeneti családba fogadása és a családok támogatása a kiemelés megelőzése érdekében. illetve a szorosabb közösségek kialakítása érdekében az SOS Gyermekfalvak egyre több faluban tervezi megvalósítani nemzetközi mintára az integrált gyermekfalvak koncepcióját.