Kezdőlap Régió EXIM képviselet nyílt Kecskeméten

EXIM képviselet nyílt Kecskeméten

Sajtóközlemény

EXIM képviselet nyílt Kecskeméten

Exim_14_12_02_00062 Exim_14_12_02_00057 Exim_14_12_02_00098 Exim_14_12_02_00095 Exim_14_12_02_00092 Exim_14_12_02_00089 Exim_14_12_02_00087 Exim_14_12_02_00085 Exim_14_12_02_00084 Exim_14_12_02_00067

A mai napon megnyílt a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt EXIM közép-alföldi regionális képviselete Kecskeméten. A Magyar Kormány exportösztönző stratégiájával összhangban a cél, hogy az állami pénzintézet hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson a magyar exportőrök számára, ezáltal támogassa külpiacra lépésüket, exporttevékenységüket, így segítve elő a munkahelyek megőrzését, valamint a foglalkoztatás növekedését.

Magyarország külgazdasági stratégiájában kiemelt helyet foglal el a magyar export támogatása, valamint az új exportpiacok felkutatása, annak érdekében, hogy a versenyképes magyar árukat és szolgáltatásokat kínáló kkv-k tovább növeljék külpiaci jelenlétüket. Az EXIM célja, hogy stratégiai partnerségben a hazai hitelintézetekkel a kedvezményes forrásokat minél szélesebb körben juttassa el a vállalkozások számára. Az exportfinanszírozási konstrukciók ismertségének növelése és hatékony rendelkezésre bocsátása érdekében az EXIM Budapesten kívül több nagyvárosban nyit kirendeltséget a közeljövőben. Így a vállalkozók a működési helyükhöz közelebb és hamarabb kaphatnak információt az EXIM nyújtotta exportfinanszírozási lehetőségekről. Kiemelt cél, hogy a hitelintézetekkel és az exportáló kkv-kal tovább erősödjön a szakmai együttműködés regionális szinten egyaránt.

Az eseményen beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, aki üdvözölte az EXIM képviseletének megnyitását Kecskeméten, és elmondta: „Szívből örülök annak, hogy az EXIM felismerte azt a gazdasági potenciált, amelyet Kecskemét jelent Magyarország számára, és ennek alapján úgy döntött, hogy egyik képviseleti irodáját városunkban nyitja meg. Céljaink találkoznak, hiszen önkormányzatunk is kiemelt jelentőségűnek és támogatandónak tartja a kkv-szektort, a versenyképes magyar termékek és szolgáltatások külpiacon történő értékesítését, és a foglalkoztatottság növelését egyaránt. Azzal azonban tisztában vagyunk, hogy a vállalkozások finanszírozhatósága kulcskérdés, erre nyújt most megfelelő választ az EXIM megjelenése.”

Nátrán Roland, az EXIM vezérigazgatója hozzátette: „Az EXIM kedvezményes finanszírozást, rugalmas és kiszámítható forrást közvetít a hazai exportőröknek, elsősorban a kkv szektornak. Az idei év során összesen kilenc nagyvárosban nyitunk képviseletet, amelynek köszönhetően még több exportképes magyar vállalkozást tudunk elérni és támogatni.”

A kecskeméti képviselettel együtt 2015 elejéig összesen kilenc helyszínen, Győrben, Debrecenben, Miskolcon, Nagykanizsán, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron és Veszprémben nyílnak meg az EXIM képviseleti irodák.

Kecskemét, 2014. december 2.