Kezdőlap Régió Idén is megrendezte a VOSZ a Vállalkozók Napját

Idén is megrendezte a VOSZ a Vállalkozók Napját

Demján: a vállalkozó minden nap kockáztat

Idén is megrendezte a VOSZ a Vállalkozók Napját

Demján Sándor Dr. Lovas Dániel Kitüntetettek csoportkép Pengő János Varga Mihály

Budapest, 2014. december 5. –Pénteken tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Vállalkozók Napját, ahol a hagyományoknak megfelelően az üzleti élet legrangosabb díjait is átadták. Az rendezvényen elhangzott: a vállalkozók kockázatvállalása és munkája nélkül elképzelhetetlen az ország gazdasági felemelkedése.

A VOSZ immár tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Vállalkozók Napját, amely a hazai üzleti élet legpatinásabb és legrangosabb ünnepi eseményévé vált – jelentette ki köszöntő beszédében Ádám Imre, a szervezet soros elnöke. Hozzátette: az ünnepség alkalmával átadott díjak a hazai üzleti élet legelismertebb kitüntetései közé tartoznak, amelyeket a VOSZ az ország legnagyobb munkaadói szervezeteként ad át.

Ádám Imre részletesen szólt a Prima Primissima mozgalomról, és annak megyei díjátadóiról is. Kijelentette: a Megyei Prima Díj rendezvények a helyi vállalkozókat, művészeket, sportolókat hozza közös platformra. Azzal, hogy ezek az emberek egy nemes célért tesznek, egyben egy olyan összefogás is megvalósul, amelynek során a vállalkozók még nyitottabbá válnak az üzleti életen túli, például kulturális teljesítményekre, a művészek pedig partnerre találnak a vállalkozók között – tette hozzá a soros elnök. Ahogy fogalmazott: „a Megyei Prima Díj rendezvények a nagy egymásra találásról szólnak, ezek az események a helyi összefogás legjobb letéteményesei”.

Ádám Imre méltatta a VOSZ több nagysikerű kezdeményezését, így kkv-szektort forráshoz juttató Széchenyi Kártya Programot, a vállalkozóknak jelentős kedvezményeket, kézzelfogható előnyöket biztosító VOSZ-BESZ Zrt.-t is. Zárásként a soros elnök kijelentette: a VOSZ partnerként tekint a kormányra, és minden az innovációt, a gazdaság élénkítését, és a kkv-szektor megerősítését célzó kezdeményezésének megvalósításában mellé áll. „Ez ugyanakkor nem zárja ki a vitákat, nézeteltéréseket, sőt, a VOSZ-nak minden vitás kérdésben hallatnia kell a hangját” – tette hozzá Ádám Imre.

Varga Mihály: egykulcsos társasági adó jöhet

„Egy idézet szerint Kolumbuszt nem azért kell tisztelni, mert felfedezte Amerikát, hanem mert vállalkozott a hosszú útra. Amikor 2010-ben kormányra kerültünk, egyfajta csodavárással szembesültünk. A gazdaság talpra állítását, a vállalkozói környezet javítását, a forráshoz jutást várták tőlünk” – mondta el ünnepi beszédében Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter kijelentette: a kormány sem vállalkozott könnyű útra. Varga szerint ebben a kormány partnerei voltak a vállalkozások, akik mertek kockáztatni, és tenni a sikerért.

A miniszter hangsúlyozta: „a kormány célja változatlan, a munkahelyteremtés, a családok segítése, és a gazdaság élénkítése. Ezek a célok elválaszthatatlanok egymástól.” Varga szerint a kormány sikere, hogy az elmúlt években úgy tudott átalakulni az adórendszer, az oktatás, a nyugdíjrendszer, hogy közben az egyensúlyt sikerült megőrizni. Varga kiemelte: a kormány több intézkedéssel segítette a foglalkoztatás gerincét adó vállalkozásokat is. A társasági adó csökkentése után várhatóan a ciklus végére egykulcsossá alakítják ezt a közterhet.

Varga végül elmondta: a kormány és a VOSZ 2010-ben közösen hat pontba foglalt céljait szem előtt tartották, annak többségét már megvalósították.

Az eseményen Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója felkonferálta az esemény díjazottait. A kitüntetésben részesülők a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, a Magyar Gazdaságért Díjat, Miniszteri Elismerő Oklevelet, valamint a VOSZ által adományozott Év Vállalkozója díját vehették át.

Demján: a vállalkozó minden nap kockáztat

Az esemény záróbeszédét Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke tartotta. „Magyarországon nagyjából 150 ezer érdemi vállalkozó van, közülük minden kétezredik kapott díjat” – érzékeltette a díjak rangját. Hozzátette: a vállalkozás minden nap mérkőzés, a vállalkozó minden nap kockáztat, minden nap bukhat, vagy előreléphet. „A bajnokot nem lehet kinevezni, az mindennapos versenyben mérettetik meg” – fogalmazott. „Az ország, a társadalom felemelkedése anyagi alapokon nyugszik, ennek megteremtésében kulcsszerepet játszanak a vállalkozások” – tette hozzá Demján Sándor, aki végezetül kellemes karácsonyt és eredményekben gazdag új évet kívánt a megjelenteknek.