Kezdőlap Régió Karácsonyi szeretet-csomagok Kecskeméten

Karácsonyi szeretet-csomagok Kecskeméten

Karácsonyi szeretet-csomagok Kecskeméten
Magyar Pünkösdi Egyház Segítő Szolgálat

 

Hamarosan itt az év vége, közelednek az ünnepek.

Nagy örömmel és hálaadással telik meg a szívem ilyenkor, hiszen jól tudom, a legnagyobb ajándékot kaptam a Teremtőtől Jézus Krisztusban, az Ő fiában. Örülhetek ugyanakkor annak is, hogy szerető család vesz körül, amely fészek melegében lenyugodhat, és megújulhat lelkem, igaz békét találok.

Lassan 4 éve dolgozom Kecskeméten az idős emberek gondozásában. Nem tudom nem meglátni, mennyien tengetik hétköznapjaikat a magány, a kétségbeesés, a reményvesztettség hálójában. Sokaknak nem adatik meg a család meghitt közelsége, sőt előfordul, hogy senki nem néz rájuk az ünnepek alatt sem. Ebben a kritikus időszakban még fontosabb, hogy megérezzék, nincsenek egyedül, van aki gondol rájuk, és törődik velük.

Hát feltettem magamban a kérést: Miben tudnék én segíteni?

Felvetődött ez a gondolatmenet a kecskeméti Magyar Pünkösdi Egyház Segítő Szolgálattal együttműködő szociális étkeztetést nyújtó konyhavezetőkkel folytatott beszélgetés során is. Ők nem késlekedtek sokáig, hanem egyöntetűen úgy döntöttek, szeretnék meglepni a rászoruló idős embereket karácsony alkalmával 1-1 szeretet-csomaggal. Nagy hála gyúlt a szívemben, ahogy ez a létszám egyre emelkedett, és a végén 103 tartós élelmiszerekből álló adományt vihettünk ki az elesetteknek.

Azok a megtört tekintetek, könnyes szemek, felvidult arcok mélyen az emlékezetünkbe vésődtek. „Aki mást felüdít, maga is felüdül” írja a Szentírás. Ez valóban így van. Adni öröm, bár ez már közhelynek számít, de aki rendszeresen gyakorolja, az rájön, hogy az ő szívében is fény gyúl minden egyes segítségnyújtáskor.

Emberek! Sose felejtsük el, nem egyedül élünk ezen a világon! Vegyük észre a környezetünkben élő, szükségben levő társainkat, és nyújtsunk segítő kezet feléjük! Ha mindenkinek életformájává válna a törődés, gondoskodás, figyelem mások felé (nem csak a szűk családi körben), teljesen megváltozna a világ. Nem tudhatjuk, számunkra mit hoznak az előttünk álló évek, mi is kerülhetünk még kiszolgáltatott helyzetbe, és bizony felértékelődne bennünk akkor ez a gondolat.

Amíg erőnk engedi, legyünk bátrak, hogy akár csak egy jó szót szóljunk, bátorítsunk, kitakarítsunk, bevásároljunk, sétáltassunk, meghallgassunk, vagy akár anyagilag támogassunk….. és sorolhatnám a segítségnyújtás ezernyi arcát. Alkossunk KÖZÖSSÉGET, ne csak éljünk egymás mellett!

Ezúton is nagyon köszönöm az azonnali segítséget – az idősek nevében is – az együttműködő konyháinknak: az Ízfaktor Kft.-nek, Anna mama konyhájának, és a Zöldfa étteremnek.

Áldott ünnepeket kívánok Mindenkinek!

 

Lázárné Kocsis Zsuzsa,
Magyar Pünkösdi Egyház Segítő Szolgálat

Mobil: +36707790220
E-mail: [email protected]

 

???????????????????????????????