Kezdőlap Régió 37 nap alatt 17 gépjárműfeltörés

37 nap alatt 17 gépjárműfeltörés

37 nap alatt 17 gépjárműfeltörés

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
Gépjárműfeltörés-sorozatot számoltak fel a kiskunhalasi rendőrök.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. december 1. és 2015. január 6. közötti időben ismeretlen elkövetők Kiskunhalason összesen 17 személygépkocsit törtek fel, amelyekből 8 alkalommal különböző műszaki cikkeket – köztük autós rádiót, erősítőt és mélyhangnyomót -, valamint okmányokat tulajdonítottak el. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

 

A nyomozás adatai szerint felmerült a gyanú, hogy ugyanaz az elkövetői kör követte el a bűncselekményeket. A beszerzett információk alapján a rendőrség látókörébe került B. Gábor 18 éves helyi lakos és egy 17 éves lány.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi minden esetben egy csavarhúzóval rongálta meg a gépjárművek zárszerkezetét, cselekményét fiatalkorú társa figyeléssel biztosította. A kiskunhalasi párost 2015. január 25-én 10 óra 30 perckor elfogták a rendőrök és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

Az adatgyűjtések eredményeként kiderült, hogy az eltulajdonított műszaki cikkeket értékesítették egy helyi férfinak, akinek tudomása volt arról, hogy a tárgyak lopásból származnak. M. Ferenccel szemben – szabadlábon hagyása mellett – orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

A terhelteknél tartott házkutatás során a nyomozók megtalálták és lefoglalták az ellopott műszaki cikkeket, amelyeket visszaadtak a sértetteknek.

 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kezdeményezte az őrizetbe vett B. Gábor előzetes letartóztatásának indítványozását. Fiatalkorú társa az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.