Kezdőlap Régió Az orgoványi Örömhír Alapítvány 2014.november 22-én konferenciát rendezett „Isten használni akarja...

Az orgoványi Örömhír Alapítvány 2014.november 22-én konferenciát rendezett „Isten használni akarja a füledet” címmel.

Az orgoványi Örömhír Alapítvány

2014.november 22-én konferenciát rendezett „Isten használni akarja a füledet” címmel.

Csendes nap

Az előadók Walesből és Angliából érkeztek. Russ és Lesley Howell Wrexham-ben él, több évtizedes barátság fűzi őket az alapítvány alapítójához és családjához. Lesley, az Acorn Christian Healing Foundation szervezet előadója, rendszeresen tart előadásokat és továbbképzéseket arról, hogyan tudjuk jól meghallani, meghallgatni a másikat. Jelszavaik: „Meghallgatunk, Meggyógyulhatsz, Megbékélhetsz.”

A Bibliai megalapozottságú témafelvezetés után egy színdarabot láthattunk, amelyben elkövették mindazt a hibát, amelyet egy beszélgetésben elkövethetünk. Tanulságos volt, mert magunkra ismerhettünk.

A meghallgatás erejéről egy példát ismerhettünk meg Gareth Jones Utcai Lelkésztől. Önkéntes munkatársaival minden szombaton és havonta két pénteken végeznek szolgálatot 22.00-tól másnap 04.00-ig. A térfigyelő kamerarendszer alapján, vagy a kidobók hívására indulnak, vagy pedig a spontán utcai jelenlétükkel állnak készen a szolgálatra. Eszközük a minőségi idő, az osztatlan figyelem, a meghallgatás és az imádság. Tanácsot nem adnak, mert nem szabad egy utcai találkozás alapján tanácsot adni.

Nincs mindenre megoldás, nem tudják minden történet végét, csak azt tudják, hogy az utcai lelkészek pozitív változást hoztak egyszerűen azzal, hogy ott voltak. Statisztikai eredményük nagyon látványos. Azokon az éjszakákon, amikor ezek az utcai lelkészek elérhetőek, oda lehet hozzájuk menni, a bűnözés 65 %-kal kevesebb, mint más éjszakákon!

A nap végén szabadon választott csoportokban tartalmas, izgalmas beszélgetésekben lehetett megosztani tapasztalatainkat, véleményünket, kérdéseinket. Megértettük azt, hogy milyen hasznos nem csak beszélni, hanem figyelni, hallgatni is. Köszönjük a tanítást!

Hunyadi Péter jegyzetei alapján írta Királyné Lilla