Kezdőlap Régió Bíró Attilát nevezték ki a Knorr-Bremse magyarországi haszonjármű gyárának új ügyvezetőjévé

Bíró Attilát nevezték ki a Knorr-Bremse magyarországi haszonjármű gyárának új ügyvezetőjévé

Bíró Attilát nevezték ki a Knorr-Bremse magyarországi haszonjármű gyárának új ügyvezetőjévé

2015 januárjától Bíró Attila vette át a Knorr-Bremse kecskeméti telephelyének a vezetését Lepsényi Istvántól. Bíró úr 2010 óta a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. operációs igazga- tója (COO) volt. A közel 900 főt foglalkoztató cég közúti járművek fékrendszer-elemeit gyártja és aktív biztonsági rendszereit fejleszti.

Bíró úr okleveles fizikusként végzett, és a General Electric Lighting egyesült államokbeli és európai egységeinél a technológia és gyártás területeiért volt felelős mielőtt 1997-ben csat- lakozott a Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának magyarországi vállalatához. 2003-ban a közép- és kelet európai beszerzési szervezet tevékenységéért felelős vezetője (CEE Global Sourcing), később valamennyi termékcsoport beszerzését irányította Európában. 2007-ben a Knorr-Bremse Systeme für  Nutzfahrzeuge teljes  beszerzési szervezetének alelnökévé nevezték ki Münchenben.

Operációs igazgatóként a kecskeméti üzem gyártását, logisztikai folyamatait és a minőség- biztosítási területet menedzselte. A 2014 márciusában átadott ’Új gyár és tesztközpont’ épí- tését vezényelte. A beruházás 20 millió euró ráfordítással megteremtette a komplexebb termékek és technológiák bevezetésének alapját, ezzel a kecskeméti telephely jövőjét biz- tosítva és egyidejűleg kibővítve kutatási és fejlesztési kompetenciáit.

A leköszönő igazgató – két évtizedes – irányítása alatt a kecskeméti üzem a müncheni központú konszern egyik sikeres gyártó- és fejlesztő bázisává vált és a közép-kelet-európai értékesítési hálózat is kiépült. Lepsényi István a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Felügyelő Bizottságának elnökeként támogatja a jövőben a vállalat munkáját.

2015-ben alapításának 110. évfordulóját ünneplő Knorr-Bremse vállalatcsoport sikeres pénzügyi évet tudhat maga mögött. 2014-ben több mint 5 milliárd euró értékű forgalmat va- lósított meg. Az értékesítés az előző évhez képest 21%-kal növekedett (2013-ban 4,3 milli- árd). A vasúti üzletág 2,98 milliárd euró értékben, a közúti járműrendszerek üzletág 2,23 milliárd euró értékben járult hozzá a konszern értékesítéséhez.

Sajtóközlemény_2015 01 21 Foto Biro