Kezdőlap Régió Fejlesztési tervek Helvécián

Fejlesztési tervek Helvécián

helvecia

Fejlesztési tervek Helvécián

 

Nagyon fontosnak tartom, hogy a falu vezetése gazdaságilag rendet tartson, képes legyen fejleszteni Helvéciát, és minden tekintetben a lakosság érdekeit szolgálja egy nyugodt, szépülő, élhetőbb környezetben – nyilatkozta Balogh Károly polgármester.

Terveink között szerepel, hogy a Feketeerdői Iskolánál a jelenleg külön ingatlanon található étkező helyett, az iskola területén építenénk fel egy új ebédlőt. A Szabó Sándor telepen lévő óvodánál a rendezési terv módosításával szeretnénk megváltoztatni a szabályozást, annak érdekében, hogy pályázati forrás felhasználásával egy új óvodát építhessünk az intézmény mellé. Amennyiben sikerül létrehozni az új óvodát, akkor a régi épületből bölcsődét alakítanánk ki.

Céljaink között szerepel még utak szilárd burkolattal történő kiépítése, amit a lakossággal összefogva igyekszünk megvalósítani, illetve a meglévő földutak folyamatos karbantartása. A közbiztonság növelése érdekében tervezzük térfigyelő kamerák elhelyezését is a településen. Bízunk benne, hogy pályázati forrás, illetve az önkormányzati telkek értékesítéséből befolyt összegek segítségével megvalósíthatjuk valamennyi tervünket.