Kezdőlap Régió Folyamatos fejlesztések, épülő-szépülő Település

Folyamatos fejlesztések, épülő-szépülő Település

Folyamatos fejlesztések, épülő-szépülő Település
Az elmúlt esztendőket összegezve úgy vélem, hogy nincs okunk panaszra, szép eredményeket értünk el, sok fejlesztést sikerült megvalósítani,
a legfontosabb pedig, hogy nincs hitelünk, meg tudtuk őrizni az önkormányzat függetlenségét – nyilatkozta Estók Mihályné Szalczer Erzsébet polgármester.
A kedvezően elbírált pályázatoknak köszönhetően 2014-ben sok fejlesztést hajtottunk végre, melyek közül kiemelném a jelenleg is zajló, a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítését, amely mintegy 30 millió forintból valósulhat meg.
A projekt zárásához közeledik az utóbbi évek egyik legjelentősebb beruházása, a 60 millió forintba kerülő, 40 férőhelyes Zarándokház megépítése. Megtörtént a minden igényt kielégítő, komfortos, ebédlővel, hálótermekkel ellátott épület műszaki átadása, már csak néhány utómunkálat van hátra. Örülök annak, hogy értékes ingatlannal és szép térelemekkel – kilátó, kápolna – gazdagodtunk.
Két eredményes pályázatnak köszönhetően sikerült napelemmel biztosítani az önkormányzati hivatal és általános iskola villamos-energia ellátását, ennek nyomán pedig a két intézménynek gyakorlatilag nincs villanyszámlája. Ezt tartjuk a jövő útjának, ezért a terveink között szerepel, hogy a többi intézményünk villamos-energia ellátását szintén ezzel a korszerű, tiszta, hasznos módszerrel biztosítanánk.
Régóta dédelgetett álmunk, hogy bentlakásos idősek otthonát alakítsunk ki Hajóson. A régi iskolaépület átalakítása, felújítása teljes mértékben megfelelne ennek a célnak, de sajnos nem rendelkezünk elég saját forrással a kivitelezéshez. A célunk elérése érdekében, felvettük a kapcsolatot az Irgalmas Rendet működtető Kozma Imre atyával, mert ők is szeretnének itt egy ilyen jellegű intézményt létrehozni. Amennyiben sikerül egyezségre jutni velük, akár már egy év múlva működhetne a szociális otthon. Több szempontból is előnyös lenne ez a beruházás a számunkra, mert többnyire hajósi emberek élnének az intézményben, illetve helyi emberek dolgoznának az épületben.

2005_0211_221657
Régóta szeretnénk megvalósítani a településünket Érsekhalmával, valamint a pincefalut Császártöltéssel összekötő kerékpárút megépítését. A fontos cél érdekében összefogásra van szükség a környező településekkel. Egyelőre várjuk a pályázati lehetőséget.
Jövőre szeretnénk folytatni a csapadékvíz-elvezető árkok korszerűsítését, mert a teljes települést érintően megvalósítanánk ezt a programot. Amennyiben találunk megfelelő pályázati lehetőséget, tervezzük a sportcsarnokunk komplex felújítását is.

 

Köszönet Ruff András egyéni vállalkozónak (Hunyadi J. u. 18.) és a Popey étteremnek (Hajós, Szigeti Fő utca 20.)