Kezdőlap Régió Játékos? Edző? Játékos-edző?

Játékos? Edző? Játékos-edző?

Játékos? Edző? Játékos-edző?

Játékos? Edző? Játékos-edző?

Szasa Nedeljkovivs távollétében, aki az U21-es válogatottal Nyíregyházán VB selejtezőre készül, a GORTER KRC edzéseit a csapatkapitány, Tóth András irányítja.

András, hogy élted meg, amikor Szasa rád bízta a csapat edzéseinek irányítását?

Megmondom őszintén, nem igazán számítottam rá, meg sem fordult a fejemben. Mindamellett nagyon jól esett, hiszen ez egy pozitív visszajelzés számomra, hogy a vezetőedző, távollétében rám meri bízni a csapat irányítását. Örültem a feladatnak, de azzal is tisztában voltam, hogy ez felelősséggel jár

 

Hogyan fogadta a csapat, hogy a „kapitány” ezúttal edző is?

Úgy érzem a csapat azonnal elfogadta a helyzetet, sőt szerintem valahol számítottak is arra, hogy Szasa távollétében én vezetem az edzéseket.

 

Mennyire „fogadnak szót” játékostársaid?

A „mentalitás” nem olyan, mint amikor Szasa jelen van, de nem panaszkodom, a csapat nagyon rendesen dolgozik, elvégzik a srácok a megbeszélteket. Vannak olyan feladatok, amit „kicsit” nehezebben kezdenek el – gondolok elsősorban az erősítésre. Azonban egy kis „rábeszélés”, egy kis plusz motiváció csodákra képes! Ez persze nem azt jelenti, hogy lennének olyan gyakorlatok, amiket nem végzünk el!

 


 

Fotó: kesport.hu

 

Vannak egyébként edzői ambícióid? Gondoltál korábban arra, hogy játékos pályafutásod befejezése után edzőségre adod a fejed?

Bevallom őszintén, nem gondolkodtam még a jövőn, az edzősködésen. Jelenleg a játék az, ami motivál! Később, amikor már nem a játék lesz az elsődleges, biztosan számba veszem ezt a lehetőséget is.

 

Mi az, amit már most esetleg a magadénak vallasz Szasa edzői hitvallásából?

Ez egyértelmű: a mentalitását, a mindenkori maximumra törekvést! Azt, hoyg számára nincs lehetetlen! Minden elérhető, csak tenni kell érte – edzeni, edzeni és edzeni!

 

A Dunaferr ellen ki fog a kispadon ülni?

Amit biztosan tudok; olyan felállásban lépünk pályára, hogy a győzelmünkhöz egy pillanatig se férjen kétség!