Kezdőlap Régió KECSKEMÉT FEJLESZTÉSE ÚJ LENDÜLETET VESZ: AZ ÖNKORMÁNYZAT A SZERVEZET FEJLESZTÉSÉRE UNIÓS TÁMOGATÁSBAN...

KECSKEMÉT FEJLESZTÉSE ÚJ LENDÜLETET VESZ: AZ ÖNKORMÁNYZAT A SZERVEZET FEJLESZTÉSÉRE UNIÓS TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

SAJTÓKÖZLEMÉNY

KECSKEMÉT FEJLESZTÉSE ÚJ LENDÜLETET VESZ: AZ ÖNKORMÁNYZAT A SZERVEZET FEJLESZTÉSÉRE UNIÓS TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT

Az egy éves időtartamú projektben az Önkormányzat közel 40 millió forintból igyekezett a szervezeti működésüket fejleszteni, hogy az meghaladja polgárainak elvárásait.

Az ÁROP-1.A.5-2013-2013-0122 számú projekt célja, hogy mindenben megfeleljen a megváltozott önkormányzati és járási törvényeknek és az Önkormányzat munkatársai képesek legyenek a megváltozott rendszerben új munkakörök dinamikus átalakítására, költséghatékony munkavégzésre és feladatorientált működési rendszer kialakítására, fenntartására. A projekt további célkitűzéseihez tartozik a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program által bevezetett reformoknak és reformálni kívánt fejlesztési területeknek (szervezet, feladat, eljárás, személyzet) való megfelelés, ami nagyban elősegítette őket a belső hatékonyság növelésében és a színvonalas, polgár-központú ügyintézés létrejöttében.

A projekt célcsoportja az Önkormányzat munkatársai voltak, különös tekintettel a vezetőkre akiknek legnagyobb hatásuk van az Önkormányzat működésére. Tanácsadásokon és rendezvénysorozatokon keresztül került fejlesztésre Kecskemét MJV Önkormányzatának állománya és a tanácsadók segítségével felülvizsgálták az Önkormányzat korábbi szervezetfejlesztési pályázatát, a támogató infrastruktúrát és szerződéses kapcsolatokat, a közétkeztetéssel kapcsolatos finanszírozási modellt, a munkatársak munkaköri és szervezeti besorolását. A projektben helyt kapott a fenntartható gazdálkodás és költségvetési egyensúly megteremtéséhez szolgáló szeminárium és tanácsadási sorozat illetve a települési közszolgáltatások összehangolása nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával is saját fórumot kapott.

A lakosság mint ügyfél, komoly szerepet kapott a projektben: a lakosság 5%-ának az Önkormányzat és annak ügyintézéséről alkotott véleményét két alkalommal is felmérték majd az ebből levont konzekvenciákat kiértékelték és ennek fényében fejlesztik tovább a szervezetet. A pályázatban megvalósult a CAF (Common Assesment Framework) minőségmenedzsment modell bevezetése a szervezetben, amely mostantól állandó kontrollpontként szolgál a köztisztviselőknek, így az átláthatóbb és egyszerűbb ügyintézési folyamatok az Önkormányzat reményei szerint közmegelégedéshez és a lakosság részéről nagyobb bizalomhoz fog vezetni.

Az Európai Unió által nyújtott támogatás összege: 39 966 900 Ft.

sajtkozlemeny_Kecskemét