Kezdőlap Régió Kupadöntőben a csapat!

Kupadöntőben a csapat!

Kupadöntőben a csapat!

Kupadöntőben a csapat!

A budapesti ötjátszmás mérkőzés után csapatunk hazai pályán, szettveszteség nélkül nyerte meg az elődöntő második mérkőzését és kvalifikálta magát a február 15-ei döntőbe.

Mi kezdtük a mérkőzést, azonban a vendégcsapat az elején kétpontos vezetést szerzett (1:3), majd az egyenlítést követően felváltva estek a pontok. Az első technikai szünetben, ha csak egy ponttal is, de a Hírös városi fiúk vezettek. A mérkőzés képe nem sokat változott; pont itt, pont ott. A második pihenőre két pontra nőtt előnyünk (16:14). A vendégcsapat tartotta magát, sőt 17:19-es vezetésüknél Szasa Nedeljkovics időt kellett, hogy kérjen, úgy tűnt hiába, hiszen 19:21-es MAFC vezetésnél ismét magához hívta a fiúkat. Ez már hatott, két hazai pont után már a vendégcsapat használta ki első idejét. A másodikra sem kellett sokat várni, azonban ekkor már a hazai csapatnál volt kétpontos előny: 23:21. Időkérés után a MAFC két pontot szerzett és egyenlített, azonban a végét a GORTER bírta jobban és 25:23 arányban megnyerte az első szettet.

 

A második szett elején csapatunk állva hagyta ellenfelét, az első technikai szünetben hat pontos előnyt (8:2) mutatott az eredményjelző. A második pihenő során is megnyugtató volt az előnyünk (16:11). Az ötpontos előny végig megmaradt a két együttes között, sőt a végére tovább nőtt és hétpontos különbséggel húztuk be a második játszmát (25:18).

 

A harmadik játszma is jól indult, az első pihenőre hat pontos (8:2) hazai előnnyel vonultak a csapatok. A második technikai szünetben is meggyőző volt a vezetésünk (16:12), innen azonban négy vendégpont következett és kiegyenlített a MAFC. Nem is késett a hazai időkérés, majd kétpontos hazai vezetésnél (19:17), már Novák László, a MAFC edzője élt az időkérés lehetőségével, sikeresen, hiszen a pályára visszatérve csapata egyenlített (19:19). A végjáték az első szetthez hasonlóan izgalmasra sikeredett, de ezúttal is mi bírtuk jobban az idegek harcát (25:23).

 

A csapat a mérkőzés megnyerésével, kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa fináléjába!

 

GORTER KRC – MAFC-BME 3:0 (23, 18, 23)

Magyar Kupa elődöntő, második mérkőzés

Kecskemét, 2015. január 28. 18:00 óra

Messzi István Sportcsarnok, 230 néző

Vezette: Horváth M., Bátkai-Katona Á.

 

Szasa Nedeljkovics, a GORTER KRC vezetőedzője: Ezek a mérkőzések, amelyeket már az „elején meg kell nyerni” mindig nehezek. A célunk egyértelmű volt, bejutni a Magyar Kupa döntőjébe. A MAFC játéka – mint azt már többször mondtam – nem fekszik nekünk; nagyon alacsonyan ütik a labdákat, nagyon okosan játsszák a röplabdát. Látszik, hogy hosszú ideje együtt vannak, nagy tapasztalattal rendelkeznek. Az első játszmában nem találtuk az ellenfél játékára a megfelelő választ. A végén azonban, amikor kellett a jó nyitásnak, jó blokknak köszönhetően megszereztük a játszmagyőzelemhez szükséges két pontot. A második játszmában már látszott, hogy lehullott a „teher” a játékosokról, másként játszottunk. Folyamatosan jól játszottunk védekezésben, nyitásban, jól blokkoltunk, jól támadtunk. A harmadik játszma során vezettünk hat ponttal, próbáltam ritmust váltani a feladóval, próbáltunk egy kicsit lassítani a játékot, hogy biztos labdákból szerezzünk pontokat. Ez nem a tervek szerint alakult, a MAFC felzárkózott. Izgalmas labdameneteket vívtunk, amelyek a nézők számára is élvezetesek voltak. A végjátékban azonban ismét jó megoldásokat választottunk és megnyertük a mérkőzést. Most a legfontosabb, hogy február 15-re a csapat mentálisan a topon legyen, amihez fontos, hogy a háttérben is rendeződjenek a dolgok.

 

Novák László, a MAFC-BME edzője: Nagyon küzdelmes volt az első szett végjátéka. Úgy érzem 21-20-as vezetésünknél volt egy téves ítélet, ha azt nekünk ítélik kétpontos lett volna az előnyünk. Végül 23-ra kaptunk ki, de nem mondom, hogy ezen a ponton ment el, de az első játszma meg lehetett volna. A szettvesztést követően hitehagyottabbak lettünk, aminek következtében a nyitásfogadásunk pontatlanabb lett. A Kecskemét ellen a pontatlan nyitásfogadásokkal gyakorlatilag kevés esélyünk maradt. A harmadik szettben vesztett állásból majdnem fordítani tudtunk, de a végén sajnos nem sikerült. Gratulálok a Kecskemétnek és sok sikert kívánok a döntőben.