Kezdőlap Régió Látványos beruházásokkal fejlődik Lajosmizse

Látványos beruházásokkal fejlődik Lajosmizse

Látványos beruházásokkal fejlődik Lajosmizse

 DSC_5406-b_kicsi

Az elmúlt időszakban dinamikus fejlődésen ment keresztül Lajosmizse, hiszen megújultak, megszépültek a település oktatási intézményei, utak, kerékpárutak épültek, s a végéhez közeledik a város történetének legnagyobb beruházása, a csatornahálózat kiépítése.

 

Az elmúlt esztendők folyamán a pályázati lehetőségeknek köszönhetően – elsősorban a Széchenyi Terv keretében – mintegy 4 és fél milliárd forint értékű önkormányzati fejlesztést tudtunk megvalósítani a településen – nyilatkozta Basky András polgármester.

Többek között három szobával bővítettük az óvoda épületét, így ezentúl 2 bölcsődés és 15 óvodás csoporttal működhet tovább az intézmény. Az iskola energetikai korszerűsítésével megtörtént az oktatási intézmény hőszigetelése, a fűtés korszerűsítése, illetve az épület nyílászáróinak cseréje. Több új utat, valamint kerékpárutat építettünk, renováltuk az egészségház tetőzetét. Felújítottuk a belvíz elvezetési rendszerünket, és ennek részeként megtörtént a város központjában lévő Iskola-tó medrének a kotrása is.

A Lajosmizse egyik fontos projektje, a rendkívül komplex „Kékvíz ivóvíz minőség javító” program, melynek leglátványosabb elemeként a közelmúltban került felállításra az új 500m3-esvíztorony. Több utcában cserélve lesznek a régi a vízvezetékek, és a még ivóvízzel el nem látott területeken is megtörténik a vezetékek kiépítése a 2015-ös évben. A projekt része új kút furása, valamint a vízműtelep fejlesztése is.

A végéhez közeledik a város történetének legnagyobb beruházása, a csatornahálózat fejlesztési projektünk, melynek folyamán megvalósult a szennyvíztisztító telep bővítése, a csatornázás során pedig 32 km hosszú vezetéket fektettünk le. A rendszerre való rákötéshez már csak 4 km szakasz megépítése hiányzik, s így várhatóan a jövő évben mind a 2200 háztartás rácsatlakozhat a rendszerre és használhatja ezt a szolgáltatást.

A következő időszak feladatai közül a legfontosabb, hogy megtörténjenek a csatornázás utáni út helyreállítások, valamint szeretnénk az utak, járdák minőségét tovább javítani. Kiemelt feladatot jelent továbbá, hogy a külterületi útjaink javítása is megfelelő minőségben történjen meg.

A 2014-2020-ig terjedő ciklus pályázati kiírásait figyelve igyekszünk majd a számunkra fontos projekteket – ipari park létrehozása, intézményeink tovább fejlesztése, közterületeink rendezése – Európai Uniós támogatásból megvalósítani.