Kezdőlap Régió Még két hónapig, március 10-ig tart „Az év praxisa a Kárpát medencében”...

Még két hónapig, március 10-ig tart „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, addig javasolhatja háziorvosát!

Ugye, önnek is van egy története?

Még két hónapig, március 10-ig tart „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, addig javasolhatja háziorvosát!

 

 

1021 olvasó lájkolta az egyik népszerű közösség portálon” Az év praxisa a Kárpát meden –

cében” eddig legnépszerűbb ajánlását. A szervezők örömmel tettek kivételt, amikor sok- sok idős néni, és bácsi postán küldött levelét másolták be, és töltötték fel a portálra az internetes pályázatok közé. Idézet a levélből:

„ Tisztelt Zsűri!
Kérjük, hogy ezen írásbeli beadványunkat az internetes jelöléssel egyenértékűként szíveskedjenek elbírálni, mivel mi többnyire idős betegek vagyunk, akiknek az internet kezelése, ha egyáltalán van nem olyan egyszerű. A következőkkel indokoljuk javaslatunkat:
A fiatal doktornő és testvére 3,5 éve kerültek ide több mint 300km-es távolságból, Magyarország egyik legnagyobb városából. Nagyon gyorsan beilleszkedtek, mi betegek nagyon hamar megkedveltük őket. Éjt nappallá téve dolgoznak, nem egyszer vásár és ünnepnapokon is….
Nagyon tetszik nekünk, hogy a doktornő bizony nagyon sokszor feláll a székéből , vérnyomást mér , injekciót ad, infúziót köt be. Hogy mi ebben a szokatlan? Hát az, hogy a többi háziorvos legalábbis itt Tabon nem éppen ebben a szellemben tevékenykedik. Mi betegek imádjuk a doktornőt, szívesen látjuk Önöket Tabon, vagy Kapolyon, vagy Somogymeggyesen. Ismerkedjenek meg a doktornő és testvére munkájával személyesen is. Minket, betegeket kérdezzenek , hiszen a doktornő lelkiismeretes , áldozatos munkáját mi nap, mint nap megéljük , saját bőrünkön tapasztaljuk .

A doktornő (Anasztázia ) és kis asszisztense (Georgina ) rendszeresen járnak konferenciákra mind itthon mind külföldön . Mennek a tudás után mindezt a betegek érdekében Igencsak megérdemelnék az elismerést amit az itteni elöljáróiktól eddig még nem kaptak meg és félő ,hogy a jövőben sem igen fognak. Szóval a mi körzetünkért dolgozó Honos lányok szépek, okosak és fiatalok. Kiket támogatnánk, ha őket nem? Nagyon rászolgálnak az elismerésre.

Addig is ajánljuk őket a Jóisten kegyelmébe! Nagy tisztelettel és szeretettel javasoljuk őket! „

 

 

Aztán 160 aláírás jelzi, hogy Tab megmozdult! Ahogyan pályázati kiírásban olvasható, egyének, de kollektívák- kórházak, kórházi osztályok, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek – ajánlásaira is számítanak a szervezők.

Aki úgy dönt, hogy a tabiakhoz hasonlóan szeretné megajándékozni kedvenc háziorvosát egy elismeréssel, és esetleg hozzájuttatni „Az év praxisa a Kárpát medencében” díjhoz, az 2015. március 10-ig írhatja meg, és küldheti be történetét a pályázat portájára.

Tavaly szeptemberben ötödször dördült el a startpisztoly, és indult útjára „Az év praxisa a Kárpát – medencében „pályázat. A meghirdető, az Országos Alapellátási Intézet célja most is ugyanaz, mint a megelőző években. Helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét. A szervezők idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és az orvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét a határon innen és a határon túl.

A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója, tagjai: Becker Ágnes az MTVA szerkesztője, Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, Csuja Imre színművész dr. Lenkefi Ida az Egis belkereskedelmi igazgatója, dr. Molnár Mária háziorvos, a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint Dr. Bedros J. Róbert, Dr. Farsang Csaba, Dr. Hajnal Ferenc, Dr. Kásler Miklós, Dr. Kiss Róbert professzorok.

A sztorik értékelése után a zsűri az általa legjobbnak ítélt 10-10 történetet javasolja a második körbe. A toplistás történeteket abc sorrendben olvashatják az érdeklődők, és

az olvasók szavazatai döntik majd el a sorrendet.

A pályázat hivatalos weboldala a http://www.azevpraxisa.hu/ címen érhető el. Az ajánlásokat 2015. március 10-ig várják a szervezők.