Kezdőlap Régió Minőség és precizitás a gyermek közétkeztetésben

Minőség és precizitás a gyermek közétkeztetésben

Minőség és precizitás a gyermek közétkeztetésben
Kecskeméten az Első Kecskeméti Konzorcium végzi az általános és középiskolás gyermekek étkeztetésének jelentős részét. A konzorcium tagjai a 90-es évek elején alakultak a Bács-Kiskun megyei Vendéglátó Vállalat privatizációja során, s azóta folyamatosan a közétkeztetés a fő tevékenységük.
Igen nagy feladatunk a mai rendeleteknek megfelelően a gyermekek korszerű táplálása – nyilatkozta Nyúl István, a Hírös Kft. ügyvezetője, Beregszászi Zoltánné a Precíz Kft. ügyvezető igazgatója és Bakos Tamás a Bakos és Társai Bt. ügyvezetője. A fokozatosság elve alapján egyre több zöldség és gyömölcs kerül a gyermekek asztalára. Helyi őstermelőket vontunk be, akik minőségi áruval  tudnak ellátni bennünket, így ételeinket minőségi alapanyagokból tudjuk készíteni. Gyümölcsökből mindig az évszaknak megfelelő, hazait próbáljuk beszerezni. Előtérbe került a megfelelő zsírtartalmú húsok – szárnyasok, halak, vadhús, sertéshúsok – felhasználása. is, amiket korszerű konyhatecnológiával készítünk el.
Új receptek kerültek bevezetésre, amit a gyermekek igen szívesen fogadtak, melyet a szülők is figyelemmel kísérhetnek a szolgáltatók és az iskolák honlapjain keresztül.
Terveink között szerepel, hogy az iskolákkal közösen egészségnapot szervezünk a családok számára.
Mindezekhez szükséges az önkormányzat és a konzorcium által ellátott intézményekben étkező gyermekek szüleinek a támogatása is. Ez a szintű gyermekétkeztetés megköveteli, hogy az élelmezésvezetők mellett dietetikus szakembereket vonjunk be, mivel az ő szaktudásuk nélkül ez a feladat nem teljesíthető. Egyre nagyobb igény merül fel a diétás ételek készítésére is, amelyet az elmúlt 5 évben a konzorcium által étkeztetett iskolák számára a Táncsics Kollégium konyhája biztosított.
A felsorolt feladatokat együttes összefogással lehet csak elvégezni a legnemesebb cél érdekében, a jövőért, a gyermekek egészségéért.

étkeztetesi