Kezdőlap Régió Minőségi Díjat kapott a Kecskeméti Katona József Könyvtár

Minőségi Díjat kapott a Kecskeméti Katona József Könyvtár

Minőségi Díjat kapott a Kecskeméti Katona József Könyvtár

 

A létező legmagasabb szakmai elismeréssel tüntették ki ma délelőtt a Kecskeméti Katona József Könyvtárat. A Könyvtári Minőségi Díjat, amit idén osztottak ki először, Balogh Zoltán Emberi Erőforrások minisztere adta át Ramháb Máriának a könyvtár igazgatójának Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében. Az esmeényen Kecskemét önkormányzatát Hörcsök Imre, az Értékemegőrzési Bizottság elnöke képviselte.

A Könyvtári Minőségi Díjat idén adták át először, ez a legmagasabb szintű szakmai elismerés. Csak minősített könyvtárak kaphatják, ilyenből mindössze 6 van az országban, az egyik a kecskeméti.

A Katona József Könyvtár mindig is élen járt az innovációban, több ma már országos program Kecskemétről indult. Egyebek között ilyen a bababarát könyvtár, ami a 3 év alatti gyerekeknek kínál programokat, de Bács-Kiskun Megyében a kistelepülési könyvtári rendszer kidolgozása is a kecskeméti szakemberek érdeme. A Katona József Könyvtárnak csaknem 450.000 látogatója volt tavaly. Ezzel az ország egyik leglátogatottabb könyvtárának számít.

 

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

A KÉP CSAK ILLUSZTRÁCIÓ!

DSCN3256_KICSI