Kezdőlap Régió Nagy Péter elkezdte az edzéseket

Nagy Péter elkezdte az edzéseket

Nagy Péter elkezdte az edzéseket

Négy hét kihagyás után hétfőn elkezdte a felkészülést világbajnoki bronzérmes kenusunk, Nagy Péter, aki még december elején Győr mellett ütközött frontálisan autójával. A versenyző keze még nem száz százalékos, de nagyon boldog, hogy folytathatja az edzéseket.

„Ez az első napom, pont most tartok edzésre” – újságolta Nagy Péter hétfőn, amikor hogyléte felől érdeklődtünk. A Graboplast Győri VSE versenyzője még december elején szenvedett súlyos autóbaleset, amelynek eredményeként mindkét kezében megrepedtek a kéztőcsontok és zúzódásokat szenvedett.

„Négy hétig mindkét kezem gipszben volt, elég rossz érzés volt így megélni az ünnepeket, de szerencsére túljutottam a nehezén. A lábadozásom alatt oxigénkezelésen vettem részt, ami elősegítette a gyógyulásomat, és bár a kezemmel még fizikoterápiára kell járnom, no és van egy-két sebhely az arcomon, úgy tűnik, szerencsésen megúsztam ezt a balesetet” – magyarázta.

Jó hír a győri versenyző visszatérése, hiszen Lantos Ádám és Hajdu Jonatán mellett ő is kiemelt versenyző, vagyis benne van abban a 200-as keretben, amelynek valamelyik tagjától kvótaszerzést remél a szakvezetés az augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

„Érdekes, hogy egy ilyen baleset milyen hatással van az emberre, lelkileg nagyon megviselt ez a helyzet. Most pedig úgy érzem, átkerültem egy másfajta lelkiállapotba, sokkal több erőt és motivációt érzek magamban, mint korábban. Átértékelődtek bennem a dolgok, és bízom benne, hogy ez a munkámon és az eredményeimen is meglátszik majd.”

További információ: www.kajakkenusport.hu

Sajtókapcsolatok
Balogh Péter Dávid [email protected], +36-30-708-8099