Kezdőlap Régió Nagyszerű csapatmunka – hárompontos győzelem a Dág ellen

Nagyszerű csapatmunka – hárompontos győzelem a Dág ellen

Nagyszerű csapatmunka – hárompontos győzelem a Dág ellen

Nagyszerű csapatmunka - hárompontos győzelem a Dág ellen

Nem ígérkezett könnyűnek a mai mérkőzés, azonban a CSAPAT megmutatta, hogy csapatként működnek, minden külső tényező ellenére.

Csapatunk edzője előzetesen nehéz mérkőzésre számított, azonban a csapat nagyon motiváltan lépett pályára a Dági KSE ellen.

 

Elszántan és nagyon jó ritmusban kezdte csapatunk a mérkőzést. A vendégcsapat edzője is érezte a bajt, így már a mérkőzés elején, 7:3-as hazai vezetésnél időt kért. A szünet nem törte meg a Hírös Városi fiúk lendületét, aminek köszönhetően az első technikai szünetben négy pont volt az előnyünk (8:4). Tartott a lendület a második „kötelező” pihenőre már hatpontos előnnyel (16:10) vonulhattak a fiúk. A játszma hátralévő részében mindössze három pontot engedélyezett csapatunk a vendégeknek, így „simán” hoztuk az első szettet (25:13).

 

A második játszma során magukra találtak a vendégek, aminek eredményeképpen szoros játszma alakult ki, időnként látványos labdamenetekkel. Az első technikai szünetben két volt pont volt az előnyünk (8:6), amely a másodikra egy pontra csökkent (16:15). Ezután csapatunk négypontos (21:17) előnyre tett szert, amikor is a vendégcsapat időt kért. Sikerült rendezni a sorokat, szorosan alakult a végjáték. Csapatunk azonban ezúttal is bizonyította, hogy helyén a szívük és „hosszabbításban” hozták a szettet (28:26).

 

A harmadik játszma elején a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az első technikai szünetben egy ponttal (7:8) vezettek, amit tovább növeltek. Négypontos (8:12) vendégvezetésnél Szasa Nedeljkovics kért időt, aminek meg is lett az eredménye. Csapatunk zsinórban szerzett három pontja után (11:12) vendég időkérés következett. A második technikai szünetben már két ponttal (16:14) csapatunk járt előrébb, és a lendület megmaradt. A Dág 22:18-as hazai vezetésnél még időt kért, azonban a végén a GORTER KRC hozta a harmadik szettet (25:20) és ezzel a mérkőzést!

 

GORTER KRC – Dági KSE 3:0 (13, 26, 20)

Kecskemét, 2015. január 24. Messzi István Sportcsarnok, 200 néző

Vezette: Bodrogi L., Csizmarik J.

 

Szasa Nedeljkovics, a GORTER KRC vezetőedzője: „Nem volt egyszerű mérkőzés, hiszen a Dág játékosai tapasztaltak, évek óta biztos résztvevői a bajnokságnak. Úgy láttam a csapat nagyon élvezte a játékot. El kell mondanom nagyon jól működünk annak ellenére, hogy mindenki tudja, milyen helyzetben vagyunk. Mentálisan ezek a mérkőzések nagyon nehezek, azonban amit elvártam, és ami feladat volt a mérkőzésen azt teljesítették a fiúk. A második játszmában volt egy kis figyelembeli problémánk, de megoldottuk ezt is. Hat hónapja igazi munka folyik és ez igazán kijött a mai mérkőzésen úgy mentálisan, mint fizikálisan. Ilyen mérkőzéseket várok a folytatásban is!”

 

Szauter Ferenc, a Dági KSE edzője: „Nyitásban, nyitásfogadásban gyengélkedtünk az elején, ami a későbbiekben javult azzal, hogy talajról nyitottunk. Sajnos a támadásainkat nem tudtuk úgy variálni, ahogy azt szerettük volna, így könnyebb dolga volt a Kecskemétnek sáncolásnál és a mezőnyben. Ezen kellett volna javítanunk, de nem sikerült. Sajnos volt egy hiányzónk, vele erősebben tudtunk volna felállni, biztosabb lett volna a csapat. A második szett nagyon kevésen múlott, jó lett volna legalább azt megnyerni. Gratulálok a Kecskemétnek.”