Kezdőlap Régió Népszerű az egy órán keresztül díjmentes piaci mélyparkoló

Népszerű az egy órán keresztül díjmentes piaci mélyparkoló

Népszerű az egy órán keresztül díjmentes piaci mélyparkoló

piac3_kicsi
A nagybani piac felújításának első ütemét 2013. végén kezdtük el, és idén januárban fejeződtek be a munkálatok. A korábban töredezett, elhasználódott aszfaltozott felületet térburkoló kővel láttuk el, ami tartósabb lesz, mint az aszfalt –nyilatkozta Kun István, a Piac és Vásárigazgatóság igazgatója. A piac felújításának második üteme pedig már karácsony előtt befejeződött, s ezzel teljes mértékben megújul a terület. Reményeink szerint a következő évben vagy a nagybani piac parkolóhelyeit bővítjük, vagy a kirakóvásári aszfaltozó felületet újítjuk fel.

A piaccsarnokkal kapcsolatos tapasztalat, hogy jól bevált a megépült mélyparkoló, amely a vásárlók részére egy órán keresztül díjmentes várakozási lehetőségét biztosít. Ez idő alatt kényelmesen be lehet vásárolni a piacon, és nem kell messzire vinni a beszerzett árut.
A szabadtéri piac felújítását követően elkülönített helyet biztosítunk azoknak a termelőknek, akik megállapodást kötöttek a Fogyasztó és Vidékvédő Egyesülettel és vállalták, hogy az egyesület a termelés helyszínén bármikor ellenőrizheti a termelő által megtermelt árut, vagyis, hogy amit a piacon árusít, azt valóban ő termelte-e meg. Akik vállalták ezt a feltételt, egy kitűzőt kaptak, valamint a frekventáltabb helyeket kapták meg az árusításhoz. Eddig bevált ez a módszer, a vásárlók értékelik, hogy biztonsággal mehetnek azokhoz a termelőkhöz, akik kitűzővel rendelkeznek, mivel ellenőrzött körülmények között árusítják termékeiket.
Ami még hátrányt jelent a szabadtéri piacon, hogy a körforgalom felőli oldalon tavasztól egészen késő őszig a felkelő nap odavilágít az árura, és szinte lehetetlenné teszi az árusítást. Az idei költségvetésünkben betervezésre került egy árnyékoló rendszer kiépítése, ami reményeim szerint az év végéig el fog készülni.
A fizetőparkolással kapcsolatban a közgyűlési döntés alapján bővítettük a fizető parkolói rendszert. A Rávágy tér környékéhez kapcsolódott még a Czollner tér, Nagykőrösi utca és Nyár utca. Ezeket az utcákat többnyire az ott lakók kérése alapján üzemeltük be a fizetőparkolói rendszerbe, mivel korábban, akik nem akartak a fizetőparkolóban várakozni, sorozatosan ezekbe a nem fizető utcákba parkoltak le, ezzel ellehetetlenítették az ott lakók közlekedési lehetőségeit.
Várjuk a karácsonyi vásárt, átrendeztük a szabadtéri piacot, felkészültünk a fenyőárusításhoz. Itt lesz a legnagyobb választék fenyőfából, változatos lesz az árukínálat és bízunk benne, hogy a város lakossága erre a célra is a piacot veszi majd igénybe.