Kezdőlap Régió Rekordmennyiségű csemegekukorica készült a mintaüzemben

Rekordmennyiségű csemegekukorica készült a mintaüzemben

Rekordmennyiségű csemegekukorica készült a mintaüzemben
A határidőre történő fizetés példaképe a Kecskeméti Konzerv Kft.
Kiválóan sikerült a Nyugat-Európa szerte népszerű, kiváló minőségben készített csemegekukorica és borsó előállítására specializálódott Kecskeméti Konzerv Kft. tavaly átadott világszínvonalú mintaüzemének első szezonja, hiszen az idei esztendőben rekordmennyiségű csemegekukoricát állítottak elő. A „bizonyítás évében”,  a partnercégek felöl támasztott megnövekedett elvárásoknak is maximálisan megfelelt az üzem, az auditok során a látogatók elégedetten szemlélték a gyárban tapasztaltakat. Az évek óta stabilan és sikeresen működő cégnél optimistán tekintenek a következő esztendők elé. Dr. Ábrahám Tibor gyárigazgató és Kovács János ügyvezető igazgató tájékoztatta lapunkat az aktuális hírekről.

Rekordmennyiségű csemegekukorica

A vállalatunk kitűnő évet zárt az idén, elégedettek lehetünk az elért eredménnyel. Igaz, hogy a gyártási terveinkhez képest nem sikerült elérni a kitűzött célokat, de még így is soha nem látott volumenű csemegekukoricát – mintegy 85 millió doboz félkilós egységnek megfelelő terméket – állítottunk elő.
A szezon üzemi lebonyolítása ugyancsak jól sikerült, amit alátámaszt, hogy a népszerű apró szemű borsóból pedig 17 millió doboznyit készítettünk el. Bizonyos mértékig rá vagyunk kényszerülve a minél nagyobb volumen gyártására, mivel a kiskereskedelmi árak ebben a kategóriában nem emelkednek, így a „sűrű fillér” logikája mentén többet kell gyártanunk. Fajlagosan ugyan kisebb így a hasznunk, de összességében mégis megtermeljük, ami a vállalkozás fejlesztéséhez szükséges jövedelmet biztosítja, valamint a tulajdonosok elképzeléseivel is találkozik.

Világszínvonalú mintaüzemben készülő termékek

2013. végén fejeztünk be egy 2 évig tartó, 1 milliárd forintot felölelő rekonstrukciót. Részben a technológiát érintve, részben a feldolgozási környezetet tekintve kellett olyan színvonalra emelnünk az előállítási folyamatot, amely lehetővé teszi, hogy a gyárban az élelmiszergyártás háttere is világszínvonalú legyen. A fejlesztések eredménye lehet, hogy termékeink minősége, a gyártás technológiai színvonala, körülményei világszínvonalra emelhetik a Kecskeméti Konzerv Kft-t.

Megnövekedett elvárások

A mintaüzem létrehozását követően rendkívül megnőttek a cégünkkel szemben támasztott követelmények. Különféle, előre be nem jelentett auditokat élhettünk meg a gyárban – a 120 napos szezon során 15-20 alkalommal -, valamint a partnereink részéről szintén felmerült az igény a váratlan látogatásra. Túl vagyunk a bizonyítás esztendején, megmutattuk, hogy kiválóan működik az üzemünk.
A gyárunkat higiéniailag is kifogástalan állapotúnak találták a partnercégek, így maximális elégedettséggel távozhattak tőlünk.

A határidőre történő fizetés példaképe a vállalat

A világ egyik vezető hitelminősítője, a Bisnode az eredményeink és a publikus cégadatok alapján beválasztott bennünket azon – Magyarországon mindössze 8 százalékot reprezentáló – vállalkozások közé, akik a nagyon pozitív pénzügyi fegyelmet mutató cég kategóriájába tartoznak.
A határidőre történő fizetés példaképei lettünk, s erről egy diplomát is átvehettünk. Ez az elismerés is megerősíti, hogy a 2005-ös induláshoz képest kemény munkával, egy jól prosperáló céget hoztunk létre, a szállítóink megelégedettségére, a vevőink még nagyobb megelégedettségére, valamint a tulajdonosok elképzeléseit alátámasztva. Bízunk benne, hogy a jövőben is hasonló sikerek jellemzik majd a tevékenységünket.

Jövőbeli tervek

Bizakodóan tekintünk a 2014-2020-as ciklusra, ahol a gazdaság élénkítésére óriási összegek állnak rendelkezésre, így azt gondoljuk, hogy további pályázati lehetőségek nyílhatnak meg előttünk.
A 2015-ös esztendőben az ideihez hasonló nagyságrendű, 100-110 millió doboznyi termék előállítását tervezzük. Az a filozófiánk, hogy „aki megáll, az elveszett”, ezért folyamatosan keressük a kitörési pontokat, amelyek előrébb viszik a céget. Mindig a termékfejlesztés és technológiai innováció jellemezte a fejlesztéseinket, ezért igyekszünk megfelelni a gyártmányskála szélesítésére vonatkozó elvárási igénynek is. Terveink között szerepel, hogy a keverék termékeink – a több komponensű zöldség konzervek – kiszereltségének tekintetében előrébb lépnénk, próbálunk egy olyan csomagolási technológiát alkalmazni, amely az üdítődobozokhoz hasonló formátumú, szögletes konzervdoboz lenne.

 

DSC_0168_kicsi Kecskemet_konzerv_00001