Kezdőlap Régió Rendőrkézen az „ötletgazda”

Rendőrkézen az „ötletgazda”

Rendőrkézen az „ötletgazda”

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
A megalapozott gyanú szerint egy 43 éves budapesti férfi bírta rá arra a két társát, hogy ellopjanak egy gépkocsit Kecskemétről.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2015. január 6-án 23 óra 38 perckor a sértett tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy Mazda típusú teherautóját Kecskemétről, a Géza fejeledelem körútról ismeretlen tettesek ellopták és a gépjárművel az M5-ös autópálya irányába tartanak.

Az azonnal reagáló rendőri egységek az autópályára felhajtva észlelték a Budapest irányába tartó teherautót. Amikor sikeresen elé kerültek, a lopott gépjárműben ülő két férfi megpróbálta leszorítani a járőrautót, majd különböző tárgyakat – köztük olajos és benzines kannákat – dobáltak ki a teherautóból. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elkövetők elfogása és a közlekedők személy- és vagyonbiztonságának megóvása érdekében Ceglédbercel belterületén útzárat létesítettek két szolgálati gépkocsival, azonban a Mazda vezetője ezt is figyelmen kívül hagyva a rendőrautónak ütközött és folytatta útját. A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei végül a 4-es számú főút 32-es kilométerszelvényénél elfogták a teherautó érdi vezetőjét és utasát.

A 25 éves K. Károlyt és a 20 éves R. Rajmundot lopás bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A rendőrség kezdeményezte az őrizetbe vett terheltek előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság elrendelt.

 

A nyomozás során beszerzett információk alapján felmerült a gyanú, hogy a kecskeméti gépjárműlopás helyszínére egy harmadik férfi szállította a két terheltet. A rendelkezésre álló adatok szerint egy budapesti férfi bírta rá arra két társát, hogy az általa készített eszköz segítségével eltulajdonítsák a gépkocsit. A megalapozott gyanú szerint V. László figyeléssel biztosította a bűncselekmény zavartalan elkövetését, majd gépkocsijával elmenekült a helyszínről. A 43 éves férfit a kecskeméti nyomozók a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály és a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársainak összehangolt munkája eredményeképpen 2015. január 28-án 16 óra 30 perckor elfogták. V. Lászlót lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók és kezdeményezik a terhelt előzetes letartóztatásának indítványozását.