Kezdőlap Régió Russell Crowe első világháborús rendezői bemutatkozása nagy siker Ausztráliában

Russell Crowe első világháborús rendezői bemutatkozása nagy siker Ausztráliában


Kultúra-film-híresség-Ausztrália
Russell Crowe első világháborús rendezői bemutatkozása nagy siker Ausztráliában

Hongkong, 2015. január 5., hétfő (MTI) – Nagy kasszasiker lett Russell Crowe The Water Divine című első világháborús filmje, amely a sztár rendezésében és főszereplésével december végén debütált Ausztráliában.

A produkció egy ausztrál farmerről szól, aki négy évvel az első világháború egyik legvéresebb csatája, Gallipoli után Törökországba utazik, hogy felkutassa a csatában eltűnt három fiát. Az apát Crowe alakítja, a további szereposztásban Olga Kurylenko, Yilmaz Erdogan, Cem Yilmaz, Jai Courtney, Ryan Corr, Ben O’Toole és James Fraser neve is olvasható.
A Variety.com értesülése szerint a The Water Divine, Crowe első, rendezőként is jegyzett nagyjátékfilmje a december 26-i premiertől december 31-ig 5,65 millió ausztrál dollárt (1,2 milliárd forintot) hozott az ausztrál mozikban, és ezzel a tavalyi év legnézettebb hazai filmje lett az országban. Mögötte sorakozik a Wolf Creek 2, amelyre 2014-ben 4,7 millió dollárért (egymilliárd forintért) váltottak jegyet az ausztrálok, és a 2013 decemberében bemutatott A háború démonjai Colin Firthtel és Nicole Kidmannel, amely tavaly 5,5 millió ausztrál dollárt kasszírozott, és összbevétele elérte a 7,3 millió ausztrál dollárt (1,6 milliárd forintot).
A forgalmazási adatok szerint Crowe filmjének jegyeladásai vasárnapig 8,4 millió ausztrál dollárra (1,8 milliárd forintra) nőttek. „Boldogok vagyunk, hogy az ausztrál közönségből ilyen lelkesedést váltott ki a film” – fogalmazott közleményében Mike Baard, a Universal Pictures Australia vezetője.
http://variety.com/2015/film/news/russell-crowes-water-diviner-is-top-australian-film-of-2014-1201392475/

pag \ ksb \ pdm

MTI 2015. január 5., hétfő 13:38