Kezdőlap Régió A történelem ismétli önmagát

A történelem ismétli önmagát

A történelem ismétli önmagát

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
Ahogy a kalocsai nyomozók tudomására jutott, hogy szabadlábra kerülését követően folytatja a bűncselekmények elkövetését N. Tamás, azonnal keresni kezdték, majd körözték, végül egy rendőri akcióban elfogták.
A cikkhez kapcsolódó videó:

A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette N. Tamás 30 éves budapesti lakost.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi az egyik weboldalon hirdetéseket adott fel különböző felhasználóneveken azzal, hogy telefont vagy számítástechnikai eszközt küld a megrendelőnek.

A rendelkezésre álló adatok alapján a több mint 70 megrendelő a vételárakat megküldte N. Tamás által megadott különböző – lakcímmel nem rendelkező személyek nevére kiállított – számlaszámokra, melyekről a pénzt a terhelt levette, azonban a megrendelt termékeket nem küldte meg és így a sértetteket tévedésbe ejtve azoknak közel 5 millió forint kárt okozott.

 

A kalocsai rendőrök tudomására jutott, hogy a férfi szabadlábra kerülését követően újra folytatta a bűncselekmények elkövetését. Mivel ismeretlen helyen tartózkodott a férfi, a Kalocsai Rendőrkapitányság kiadta ellene a körözést. Egy akcióban a kalocsai nyomozók 2015. február 10-én 15 óra 30 perckor Budapesten elfogták és őrizetbe vették N. Tamást. A házkutatás során szerződéseket, készpénzt és különböző nevekre kiállított bankkártyákat találtak és foglaltak le a nyomozók.A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását.