Kezdőlap Régió ELINDUL A NAGYVÁRADI NYMPHAEA ÜDÜLŐKÖZPONT ÉPÍTÉSE

ELINDUL A NAGYVÁRADI NYMPHAEA ÜDÜLŐKÖZPONT ÉPÍTÉSE

ELINDUL A NAGYVÁRADI NYMPHAEA ÜDÜLŐKÖZPONT ÉPÍTÉSE


A beruházást a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport romániai fióktelepe kivitelezi
Több mint 15 millió euróból az egyik legnagyobb romániai wellness központot építik fel Nagyváradon. A tündérrózsa latin nevét viselő Nymphaea nevű új élményfürdő és üdülőközpont kivitelezését a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport romániai tagvállalata nyerte el.
Nagyvárad a magyar határtól mindössze 12 km-re található román nagyváros. A több mint 200 000 fős település strandját nemzetközi finanszírozás segítségével több, mint 15 millió euróból bővítik.
Az új tervek szerint megduplázzák a strand befogadóképességét. A Nymphaea nevű új üdülőközpontban lesz pezsgőfürdő, fedett és szabadtéri gyógyfürdő, szauna, 12 csúszda, élményfürdő, aroma- és fényterápiás rész is. A fedett és szabadtéri pályákon lehet majd sportolni is (teke, pingpong, kosárlabda, röplabda, sakk, falmászás, stb.). Az új központban lesznek szabadidős, hullám- és csúszdamedencék, valamint lesz minősített, nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas úszó- és műugró medence is. A fedett medencék 7 700 négyzetmétert foglalnak majd el, így az eddig időszakos strand egész évben látogatható lesz.
A tündérrózsa latin nevét viselő (Nymphaea) új élményfürdő és üdülőközpont kivitelezését a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport romániai tagvállalata nyerte. „Büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen volumenű nemzetközi projektet sikerült elnyernünk. Nem kételkedem benne, hogy a KÉSZ Csapat ereje és tudása ismét szép, sikeres és értékes projektet fog megvalósítani külföldön.” – hangsúlyozta Szalados László, a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója.
A Sebes-Körös partján, a volt városi strand helyén épülő létesítmény területe 6,8 hektár lesz. Az új komplexum 6 épületből és 7 kültéri medencéből áll majd, a kivitelezés várhatóan még 2015-ben véget ér. A KÉSZ Építő Zrt. 2001 óta van jelen Romániában, akkor alapította ugyanis Kolozsváron első külföldi leányvállalatát, amely számos ipari csarnok, logisztikai központ és egyéb létesítményt épített, illetve újított fel.


A KÉSZ Csoportról:
A KÉSZ 32 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.
A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.
A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a nyíregyházi Lego gyárat és a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint a KÉSZ volt a kivitelezője a Nemzet Főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának. A KÉSZ Csoport 2013-as nagyberuházása a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.