Kezdőlap Régió Év eleji helyzetjelentés az iparból

Év eleji helyzetjelentés az iparból

Év eleji helyzetjelentés az iparból

3 jellemző hiba, ami oka sok ipari kkv sikertelenségének Szeged-Budapest 2015. február 05. – Az iparban dolgozó gyártó, termelő, kereskedő kkv-k legalább 65%-a nem fejlődik úgy, ahogyan szeretne – derült ki az Együttműködő Vállalkozók Szervezetének év eleji felméréséből.
Vereb István, a szervezet alapítója elmondta: Az elmúlt 7 évben közel 1800 ipari vállalattal kerültek kapcsolatba, akik nagy része egyértelműen elégedetlen a jelenlegi helyzetével. Több lehetőségre, több bevételre, jobb ügyfelekre vágynak. Mi lehet az oka, hogy nagyon sok gyártó, termelő vállalkozás csak vegetál, egy helyben topog?
Az egyik problémát abban látja Vereb István, hogy a cégek csak az eladásra koncentrálnak.
Érthetően, növelni szeretnék az eladott termékek mennyiségét, viszont nem fordítanak elég figyelmet a fejlesztésre, a megnövekedett elvárások, igények kielégítésére. A 2-3 évvel ezelőtti technológia már nem biztos, hogy mindig elég ahhoz, hogy komoly, nagy cégnél lehessen valaki beszállító.
A másik gond a tudatosság és a nyitottság hiánya. Az ipari kkv-k közel felét csak az alkalomszerű megrendelések jellemzik. Keveseknek van rendszer az értékesítésükben, ügyfélszerzésükben. Nem végeznek piackutatást, nem keresnek új piaci szegmenseket sem.
A harmadik hiba pedig, hogy a vállalatok vezetői egymaguk próbálnak mindent megoldani. Üzletektől esnek el, mert nincs elég kapacitásuk, nincs megfelelő gépük, felszerelésük, emberük.
„A megoldás az összefogásban, az együttműködésekben van – vallja a szervezet alapítója.
Biztos vagyok benne, hogy ha az iparban dolgozó kkv-k jobban megismerik egymás értékeit, kompetenciáit, kapcsolatait, olyan üzleti lehetőségek kerülnek a felszínre, olyan távlatok nyílnak meg előttük, amelyekből csak profitálni lehet.”
Az üzleti kapcsolatok építése, aktuális információk megszerzése, az egymástól való tanulás, a beszállítói lehetőségek megismerése, üzletek, együttműködések kialakítása céljából hívta
élet az Együttműködő Vállalkozók Szervezete a Magyar Ipar Napját, amely február 20-án lesz Budapesten, amelyre minden gyártó, termelő, kereskedő vállalatot szeretettel várnak.

—————————————————————-

További információ:
Budai Edit, ügyvezető asszisztens 70/324-4505
e-mail: [email protected]
web: http://uzletiegyuttmukodes.hu/magyar-ipar-napja