Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

A „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” egészségprogrammal folytatódik a tanév Kecskeméten
Februárban folytatódik a Danone Kft. egészséges életmódra ösztönző „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” társadalmi célú programja, mely a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra, a mindennapi mozgás fontosságára, valamint a mozgásszegény életmód következményeire hívja fel a figyelmet – interaktív, játékos formában. Idén egy új, társadalmi célú támogatási elemmel is bővül a program. Ennek keretében a vállalat biztosítja majd azt, hogy két – hátrányos helyzetű településen lévő – általános iskola minden egyes tanulója, egy egész szemeszteren keresztül, minden nap, napi egy joghurthoz jusson. Az egészségprogram az idei év első felében többek között Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kecskemét Tankerületének elvi támogatásával valósul meg. Idén 17. alkalommal indult útjára a Danone Kft. „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” (TEGY) társadalmi célú programja. A vállalat az 1999-ben elindított keretprogramja égisze alatt valósítja meg a társadalmi célú támogató kezdeményezéseit. Ezen eltelt időszak alatt összesen 305 millió forint támogatást nyújtott, többek között segítette a magyarországi gyermek-onkológiai és rehabilitációs központok által kezelt daganatos beteg gyermekek rehabilitációját és egészséges klinikai táplálkozásukat segítő programok megvalósítását. 2012-ben a TEGY program keretében a vállalat – a kiegyensúlyozott táplálkozást és életvitelt támogató küldetésével összhangban – indította el az ismeretterjesztő, egészséges életmódra ösztönző programját. Az elmúlt több mint két évben a program Budapesten, Debrecenben,

Győrben, Kecskeméten, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen valósult meg, közel 13 000 általános iskolás és 400 pedagógus aktív részvételével.

A vállalat a 11–12 éves gyermekek számára kíván útmutatást adni, hogy játékos formában ismerjék meg és sajátítsák el az egészséges életmód alapelveit, s egészségtudatos fiatalokká-felnőttekké váljanak. A program egy komoly problémára, a gyermekkori túlsúly és elhízás veszélyére, a gyermekek egészségének és életminőségének javítására, valamint ezzel kapcsolatban a társadalmi szinten közös cselekvés lehetőségére és a megoldásokra kívánja ráirányítani a figyelmet. 2014 tavaszán a TEGY egészségprogram elsőként a vállalati programok között elnyerte az Országos Egészségfejlesztési Intézet szakmai ajánlását, az Ajánlott iskolai egészségfejlesztési program címet.

FOTÓK: Armkft Zimacsek Márta Ügyvezető FACE OLDALON TALÁLHATÓAK.