Kezdőlap Régió Kecskemétre látogatott a Dél-afrikai Köztársaság nagykövete

Kecskemétre látogatott a Dél-afrikai Köztársaság nagykövete

Kecskemétre látogatott a Dél-afrikai Köztársaság nagykövete
2015. február 10.

Udvariassági bemutatkozó, egyben üzleti lehetőségeket felvető látogatást tett Szemereyné Pataki Klaudiánál, Kecskemét polgármesterénél Johann Marx, a Dél-afrikai Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete kedden délelőtt.
A nagykövet látogatása során elmondta, hogy a Dél-afrikai Köztársaság – több más afrikai országgal közösen – nagy volumenű infrastrukturális fejlesztést tervez. Ennek keretében észak és dél, azaz Kairó összekötését tervezik Johannesburggal. Mind a közúti, mind a vasúti hálózat fejlesztése több mint 5000 kilométeren keresztül történik. A nagykövet felajánlotta közreműködését ezen a területen az üzleti kapcsolatok kiépítésében.
Az infrastrukturális fejlesztésekkel párhuzamosan a Dél-afrikai Köztársaság az ország energia szektorának fejlesztését is megkezdte. Ezen a területen is felvennék a kapcsolatot olyan magyar – egyebek között kecskeméti és környékbeli – cégekkel, amelyek megfelelő szakmai referenciákkal és kapacitással rendelkeznek egy-egy külföldi tervezési, valamint kivitelezési beruházásban.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzat

aDSC_8174 (2)